Na hlavný obsah

V tlačenici počas osláv Halloweenu v Južnej Kórei zomrelo najmenej 151 ľudí

Ďalších približne 82 osôb sa zranilo.

V tlačenici počas osláv Halloweenu v Južnej Kórei zomrelo najmenej 151 ľudí
Dav ľudí počas oslavách Halloweenu v juhokórejskom meste Soul. Foto: Twitter

Najmenej 151 ľudí, vrátane 19 cudzincov, zahynulo pri tlačenici počas osláv Halloweenu v juhokórejskom hlavnom meste Soul. Ďalších približne 150 osôb bolo zranených. Informovala o tom agentúra Jonhap Reuters s odvolaním sa na hasičov.

Medzi mŕtvymi boli podľa hasičov okrem iného ľudia z Číny, Iránu, Uzbekistanu a Nórska. Hasiči tiež uviedli, že 82 ľudí utrpelo zranenia. Dodali, že 19 osôb sa nachádza vo vážnom stave. Pôvodne úrady hovorili o 150 zranených.

Podľa záchranárov je možné, že sa počet obetí ešte zvýši, napísala agentúra Reuters. „V srdci Soulu sa minulú noc odohrala tragédia a nešťastie, ktoré sa nemalo stať,“ vyhlásil prezident.

Podľa skorších správ bolo približne 50 ľudí ošetrených kvôli zástave srdca. Podľa predstaviteľa hasičského zboru sa predpokladá, že ľudia boli rozdrvení na smrť po tom, čo sa veľký dav začal tlačiť dopredu v úzkej uličke neďaleko hotela Hamilton, hlavného miesta konania večierkov v Soule.

Na ošetrenie zranených do ulíc vyslali viac ako 400 záchranárov a 140 vozidiel z celej krajiny vrátane všetkých dostupných pracovníkov v Soule. Juhokórejský prezident Jun Sok-jol nariadil nasadenie záchranárov špecializujúcich sa na pomoc pri katastrofách.

Televízne zábery a fotografie z miesta udalosti ukazujú sanitky zoradené v uliciach, kde sa nachádza aj množstvo policajtov a záchranárov. Tí na nosidlách prenášajú zranených. Vidno aj záchranárov a chodcov, ktorí vykonávajú resuscitáciu ľudí ležiacich na zemi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet