Na hlavný obsah

Vlaky po rekonštrukcii trate stále meškajú

Obmedzenej rýchlosti sa ešte nezbavili.

Vlaky na trati medzi Banskou Bystricou a Bratislavou sa po veľkej rekonštrukcii opäť vrátili na trať. Už týždeň nemusia cestujúci prestupovať do náhradnej autobusovej dopravy. Ani na opravenej trati sa však vlaky obmedzenej rýchlosti nezbavili, a aj preto naďalej meškajú.

Veľká oprava trate sa začala 1. júna. Ľudia, ktorí cestovali napríklad z Levíc do hlavného mesta, najskôr nastúpili do autobusov a až v Šuranoch z nich prestúpili do rýchlika.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Rekonštrukcia trate trvala takmer päť mesiacov. Niektorých cestujúcich preto prekvapuje, že vlaky stále meškajú a na niektorých úsekoch chodia obmedzenou rýchlosťou aj naďalej.

„Na železničných priecestiach boli aj po spustení prevádzky umiestnené dopravné značenia, ktoré odkazovali na zvýšenú pozornosť pri prechode cez tieto železničné priecestia. Toto značenie bolo umiestnené z dôvodu zhrdzaveného povrchu koľají, ktoré bolo spôsobené obmedzenou prevádzkou,“ uviedla Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky.

Doplnila, že počas odstraňovania tohto stavu na trati na priecestiach dočasne znížili rýchlosť na 10 kilometrov za hodinu.

Každým takýmto spomalením vlak na opravenej trati naberal ďalšie minúty meškania. Železnice odmietajú, že by trať nebola dobre opravená. Avizujú, že meškaniu aj spomaľovaniu je koniec. Dočasné obmedzenia rýchlosti už zrušili.

„Dnes už cestujúci využívajú plnú rýchlosť trate, teda 70 kilometrov za hodinu,“ dodala Achbergerová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny