Na hlavný obsah

Vo Veľkom Slavkove je o voľby veľký záujem

Ľudia chcú zmenu, preto sa rozhodli prísť voliť.

Vo Veľkom Slavkove je o voľby veľký záujem
Volič vhadzuje obálku do volebnej schránky vo volebnej miestnosti vo Veľkom Slavkove Foto: TASR

V obci Veľký Slavkov neďaleko Popradu je o sobotňajšie (29. 10.) spojené komunálne a samosprávne voľby veľký záujem. Potvrdila to predsedníčka tamojšej volebnej komisie Viera Zumriková s tým, ľudia chodia priebežne už od rána a viac menej-stále čakajú v rade. Volebné miestnosti sú otvorené do 20.00 h.

„Zatiaľ sú voľby bezproblémové, nikto sa nesťažuje, že musí čakať, zvládame to, aj keď sme sa od rána nezastavili. Účasť máme dobrú, až nad očakávania,“ zhodnotila s tým, že v posledných rokoch sa tam volebná účasť o voľby postupne zvyšuje.

Záujem o krajské a obecné voľby však vo Veľkom Slavkove nie je rovnaký. Menší počet volebných lístkov tam z pohľadu komisie zatiaľ končí v modrej urne určenej pre vyššie územné celky.

Viacerí z oslovených voličov tvrdia, že chcú zmenu, a preto sa rozhodli prísť voliť.

V končiacom sa volebnom období prevažná časť miestnych poslancov prišla o mandát, keďže sa viac ako rok nezúčastnili na rokovaniach obecného parlamentu. O poslanecké kreslo v deväťčlennom zastupiteľstvo má záujem 27 kandidátov, o post starostu bojuje šesť záujemcov. V obci žije aktuálne viac ako 1 460 obyvateľov, pričom právo voliť má približne 1 170 z nich.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny