Na hlavný obsah

Vodič ráno vypil takmer celú fľašu borovičky, večer narazil do rampy

Vodičovi zadržali vodičský preukaz a zároveň ho obmedzili na osobnej slobode.

Vodič ráno vypil takmer celú fľašu borovičky, večer narazil do rampy
Na ilustračnej snímke muž podstupuje dychovú skúšku na alkohol. Foto: TASR/Martin Baumann

Pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo v pondelok (3. 10.) vo večerných hodinách v blízkosti automobilového závodu v Devínskej Novej Vsi, mal opäť v organizme vodiča zastúpenie alkohol.

Podľa doterajších informácií 44-ročný vodič nákladného vozidla počas vychádzania z automobilového závodu zachytil pásom ovládaciu skriňu rampy, v dôsledku čoho sa skriňa s rampou poškodili a naklonili smerom k výjazdu. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Vodiča podrobili dychovej skúške, ktorá skončila s pozitívnym výsledkom 1,03 mg/l, čo predstavuje 2,15 promile. Ten sa priznal, že ráno pred jazdou vypil trištvrte fľaše borovičky.

Vodičovi zadržali vodičský preukaz a zároveň ho obmedzili na osobnej slobode. Vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Po vykonaní potrebných úkonov si prípad prevzal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ Bratislava IV.

Polícia upozornila vodičov, aby v žiadnom prípade počas vedenia vozidla nepožívali alkohol a ani neviedli vozidlo v takom čase po požití alkoholu, kedy sa ešte alkohol nachádza v ich organizme. „Jazdou pod vplyvom alkoholu ohrozujete svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky,“ napísali na sociálnej sieti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny