Na hlavný obsah

Vodič s 13 migrantmi unikal pred políciou, zastavil ho náraz do stromu

Upozornil na seba dopravným priestupkom.

Vodič s 13 migrantami v obci Dvory nad Žitavou v okrese Nové Zámky chcel uniknúť policajtom pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) z Nitry. Zastavil ho však až náraz do stromu. Vo štvrtok o tom informoval Policajný zbor (PZ) SR na facebooku.

Policajti PMJ počas nočnej služby spozorovali krátko pred treťou hodinou v noci v obci Dvory nad Žitavou vozidlo Renault Espace, ktorého vodič sa dopustil dopravného priestupku. Policajti sa vodiča rozhodli zastaviť a skontrolovať.

Ten však na výzvy polície na zastavenie nereagoval a v jazde pokračoval ďalej. Následne pri poľnohospodárskom družstve zišiel do poľa. Asi po dvoch kilometroch prenasledovania hliadkou vypol na aute svetlá a na chvíľu sa stratil policajtom z dohľadu.

„Policajti pokračovali po stopách auta a spozorovali zadné svetlá. Keď sa k autu priblížili videli, že prednou časťou narazil do stromu a má pootvárané všetky dvere,“ informovala polícia.

Prezradil ich šuchot v kríkoch

V čase ich príchodu sa vo vozidle už nikto nenachádzal, ale v blízkych kríkoch započuli šuchot. Vyšiel z nich muž zo Sýrie. Uviedol, že asi o 100 metrov ďalej sa nachádza ďalších 12 mužov.

Policajti následne vyrozumeli operačného dôstojníka, aby im poslal posily spolu so psovodom a služobným psom.

„Zadržaná osoba uviedla, že vodiča nepozná, že ušiel iným smerom a že mu iba zaplatili, aby ich odviezol do Nemecka. Následne si vec prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky proti nelegálnej migrácii,“ dodal PZ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny