Na hlavný obsah

Vodiča dodávky s migrantmi, ktorý havaroval, sa stále nepodarilo vypátrať

Po nehode ušiel z miesta činu.

Vodiča dodávky s migrantmi, ktorý havaroval, sa stále nepodarilo vypátrať
Na ilustračnej snímke havarovaná dodávka s migrantmi. Foto: Facebook/Polícia - Banskobystrický kraj

Vodiča dodávky s migrantmi, ktorá v utorok (11. 10.) havarovala v obci Lúčky v okrese Žiar nad Hronom, sa doposiaľ vypátrať nepodarilo. Polícia v súvislosti s prípadom začala trestné stíhanie. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. Uviedla to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru začal trestné stíhanie za zločin prevádzačstva,“ uviedla Bárdyová.

Polícia priblížila, že okrem vodiča bolo vo vozidle 29 cudzincov. S cudzincami sa aktuálne uskutočňujú procesné úkony, po ich vykonaní rozhodne vyšetrovateľ o ďalšom postupe.

Niektorých museli hospitalizovať

Nemocnice v Žiari nad Hronom, Zvolene a Banskej Bystrici po nehode ošetrili vyše 20 ľudí. Zdravotný stav šiestich z nich si vyžiadal hospitalizáciu. Uviedli to hovorkyne jednotlivých nemocníc.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová priblížila, že vzhľadom na vysoký počet účastníkov nehody na miesto vyslali až deväť záchranárskych posádok. „Ošetrili a do nemocníc previezli 11 osôb, ktoré utrpeli najmä stredne ťažké poranenia,“ uviedla Krčová. Ďalších pacientov do nemocníc prevážali i príslušníci HaZZ.

„Do žiarskej nemocnice s ľahkými zraneniami priviezli 16 pacientov, z toho štyroch pacientov hospitalizovali v nemocnici,“ povedala PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová.

Troch ľudí priviezli do nemocnice vo Zvolene, podľa hovorkyne skupiny Agel SK Martiny Pavlikovej dvoch z nich ošetrili ambulantne. Tretieho v nemocnici hospitalizovali s otrasom mozgu.

Rovnako troch pacientov ošetrili zdravotníci na oddelení urgentného príjmu Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. „Dvoch prepustili, jedného prijali na Kliniku úrazovej chirurgie SZU. Jeho stav je stabilizovaný,“ skonštatovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny