Na hlavný obsah

Výbuch muničného skladu v Rusku si vyžiadal mŕtvych a ranených

Počet obetí ešte nie je upresnený.

Výbuch muničného skladu v Rusku si vyžiadal mŕtvych a ranených
Na snímke výbuch muničného skladu v Rusku. Foto: Twitter/Andy Vermaut

Výbuch muničného skladu v Belgorodskej oblasti na západe Ruska, spôsobený podľa ruských úradov ukrajinským ostreľovaním, si vyžiadal mŕtvych a zranených. Informovala o tom v piatok (14. 10.) agentúra TASS s odvolaním sa na federálnu kriminálnu ústredňu.

Tá počet obetí doteraz nespresnila. Ešte vo štvrtok (13. 10.) gubernátor Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov spočiatku tvrdil, že vyhodenie muničného skladu do povetria sa zaobišlo bez obetí.

„V obci Oktjabrskij v Belgorodskom okrese v dôsledku ostreľovania ukrajinskými ozbrojenými silami bol vyhodený do povetria muničný sklad. Munícia vybuchla. Podľa predbežných údajov sú mŕtvi a ranení,“ citoval TASS z komuniké vyšetrovateľov.

Medzi obeťami sú podľa nich príslušníci ruskej národnej gardy. Tá je podriadená priamo prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

TASS už skôr informoval, že ruská protivzdušná obrana zostrelila ukrajinskú raketu, ktorej úlomky sa zrútili na železničnú trať a poškodili elektrické vedenie, a tak po tejto trati v Belgorodskej oblasti dočasne nepremávajú vlaky. Tento incident sa zaobišiel bez mŕtvych a ranených.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet