Na hlavný obsah

Zelenskyj vymenoval nového veľvyslanca na Slovensku

Jeho predchodcu odvolal ešte koncom júna.

Zelenskyj vymenoval nového veľvyslanca na Slovensku
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vymenoval v utorok (18. 10.) Myroslava Kastrana za nového veľvyslanca Ukrajiny na Slovensku. Informoval o tom v nariadení zverejnenom na oficiálnej stránke úradu ukrajinského prezidenta.

Kastran doposiaľ pôsobil na oddelení štátneho protokolu ukrajinského ministerstva zahraničných vecí a ešte predtým zastával funkciu ukrajinského konzula v New Yorku v Spojených štátoch. Uviedol to spravodajský portál Ukrajinska pravda.

Jeho predchodcu na Slovensku Jurija Mušku odvolal Zelenskyj z funkcie ešte koncom júna. Ukrajinský prezident predtým avizoval odvolanie veľvyslancov, ktorí si neefektívne plnia svoje povinnosti.

Muška bol veľvyslancom Ukrajiny na Slovensku od januára 2017. Pôsobil predtým tiež ako veľvyslanec v Maďarsku a Južnej Kórei.

„S výmenou na poste veľvyslanca sa na našej podpore Ukrajiny nič nemení a naším cieľom naďalej zostáva ukončenie konfliktu a stabilná Ukrajina ukotvená v Európskej únii,“ uviedol minulý týždeň po stretnutí s Muškom slovenský premiér Eduard Heger.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet