Na hlavný obsah

Zamestnanci popradského letiska si vybojovali zmenu vedenia

Trvalo im to 75 dní.

Zamestnanci popradského letiska si vybojovali zmenu vedenia
Letisko Poprad-Tatry. Foto: RTVS

Nové vedenie tvrdí, že bývalý riaditeľ popradského letiska šafáril s financiami neuvážene a spoločnosť zanechal v zlom ekonomickom stave. Z peňazí, ktoré mali slúžiť na pandemickú pomoc, zriadil fitnes centrum, dal postaviť výťah a nakúpil autá.

Štyridsaťdeväť zamestnancov stiahlo svoje výpovede po odvolaní bývalého riaditeľa Petra Dujavu. Nové vedenie začína na popradskom letisku auditom.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Riaditeľ letiska Martin Rakovský tvrdí, že kondícia letiska je veľmi zlá. Podľa neho zisk, o ktorom hovoril bývalý riaditeľ letiska, vygenerovali z pandemickej pomoci štátu.

Ako prví upozornili na zvláštne správanie bývalého riaditeľa práve zamestnanci letiska. „Napríklad v marci sme sadili tuje a pritom všetci sme vedeli, že tie tuje vymrznú a aj doslova vymrzli. Teraz ich vyťahujeme zo zeme von,“ hovorí predseda odborov letiska Michal Pavela.

„Ide o úplne zanedbateľné náklady pre letisko, ktoré nemôžu mať ani ten najmenší vplyv na aktuálnu ekonomickú situáciu. Tvrdenia nového vedenia letiska sú ľahko overiteľné z účtovných dokumentov a klient verí, že aj výsledky auditu preukážu klamstvá a zavádzanie,“ vyjadril sa advokát bývalého riaditeľa Peter Weis.

Situácia na letisku sa upokojila. Zmenu vo vedení si vybojovali zamestnanci. Po 75 dňoch si odborári myslia, že ľudia začnú chodiť do práce s radosťou a vykonávať prácu, na ktorú ich prijali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny