Na hlavný obsah

Zranené osoby po nehode v Čadci sú mimo ohrozenia života

Matku dvoch dcér už prepustili domov.

Po včerajšej nehode v Čadci zranená matka ani jej dcéra nie sú v ohrození života.

Najvážnejšie zranenia utrpela štvorročná Michaela. Previezli ju do nemocnice v Martine. Je v stabilizovanom stave. Mamu dvoch dcér prepustili po ošetrení domov, aby sa mohla starať o mladšie dieťa.

Vodiča, ktorý ich zrazil na chodníku, obvinili z trestného činu ublíženia na zdraví, pod vplyvom alkoholu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Hlavne tá bezmocnosť, že neviete, nemôžem jej pomôcť. Neviem ako. Spoľahnúť sa na lekárov. Ja som chcel v prvom momente pomáhať aj jemu, ale nevedel som, že je totálne ožratý,“ vyjadril sa otec zraneného dieťaťa Michal Škorvánek.

Vodič nafúkal takmer 1, 8 promile. Pri takej opitosti sa predlžuje reakčná doba až desaťnásobne. Človek má ovplyvnené zrakové aj sluchové vnímanie a v spojení s autom sa stáva nebezpečnou zbraňou.

Alkohol je v tom zákerný, že si človek naopak toto už pri takej koncentrácii neuvedomuje. Má navýšené sebavedomie, môže sa v ňom prejaviť agresivita, takže tento človek je náchylný ísť práveže ešte nadmernou rýchlosťou, porušovať dopravné predpisy,“ vysvetlil prednosta Ústavu súdneho lekárstva v Martine Ľubomír Straka.

Vodiča so zranenou sánkou ošetrili v nemocnici v Čadci, kde ho po zákroku hospitalizovali a vyšetrovateľ pripravoval návrh na jeho vzatie do väzby. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko