Na hlavný obsah

Adresátom listovej bomby na ambasáde Ukrajiny bol veľvyslanec

Vybuchla v rukách pracovníka strážnej služby.

Adresátom listovej bomby na ambasáde Ukrajiny bol veľvyslanec
Policajti hliadkujú pred ukrajinským veľvyslanectvom v Madride. Foto: TASR/AP

Listová zásielka, ktorá v stredu (30. 11.) vybuchla na ukrajinskej ambasáde v Madride a zranila jedného zamestnanca. Jej adresátom bol veľvyslanec Serhijo Pohoreľcevov.

Vo vyhlásení to uviedlo španielske ministerstvo zahraničných vecí, informovala o tom stanica CNN.

Obálku obsahujúcu listovú bombu doručili bežnou poštou, píše agentúra AFP. Vybuchla v rukách pracovníka strážnej služby pred budovou ambasády, uviedla predstaviteľka vlády Mercedes Gonzálezová pre televíznu stanicu Telemadrid.

„Našťastie, nebolo to vážne, táto osoba utrpela menšie zranenie na pravej ruke. List bol adresovaný veľvyslancovi,“ dodala. Zraneného muža ošetrili v nemocnici a podľa španielskej štátnej televízie TVE ho neskôr prepustili domov.

Reakcia ukrajinského šéfa diplomacie

Šéf rezortu diplomacie v Madride José Manuel Albares po tom, čo krátko po poludní došlo k explózii, v tejto záležitosti telefonicky hovoril s Pohoreľcevovom a zaujímal sa o zdravotný stav zraneného pracovníka.

Albares, ktorý sa momentálne zúčastňuje na návšteve španielskych vojakov slúžiacich na misii NATO v Rumunsku, tiež telefonoval s ukrajinským rezortným partnerom Dmytrom Kulebom, aby mu vyjadril „podporu a solidaritu“.

Kuleba v reakcii na tento čin nariadil všetkým veľvyslanectvám Ukrajiny na svete, aby sprísnili bezpečnostné opatrenia, uviedol na sociálnych sieťach jeho hovorca Oleh Nikolenko.
„Ktokoľvek stojí za touto explóziou, neuspeje v zastrašovaní ukrajinských diplomatov a nezastaví ich v každodennom úsilí posilniť Ukrajinu a bojovať proti ruskej agresii,“ uviedol Nikolenko, ktorého citovala agentúra AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet