Na hlavný obsah

Baldwin podal žalobu na zbrojárku a ďalších v súvislosti so smrťou kameramanky

Viní ich z nedbanlivosti.

Baldwin podal žalobu na zbrojárku a ďalších v súvislosti so smrťou kameramanky
Na archívnej snímke z 12. septembra 2021 herec Alec Baldwin. Foto: TASR/AP

Americký herec Alec Baldwin v piatok podal žalobu na zbrojárku a ďalších troch členov štábu v súvislosti so smrťou kameramanky Halyny Hutchinsovej. Tú Baldwin zastrelil vlani v októbri pri nakrúcaní westernu Rust v Novom Mexiku. Podľa agentúry AP herec uviedol, že chce očistiť svoje meno.

V žalobe podanej na vrchnom súde v Los Angeles herec viní niektorých členov štábu z nedbanlivosti. Reaguje pritom na predchádzajúcu žalobu, ktorú na Baldwina a ďalších kolegov podala iná členka štábu.

V Baldwinovej žalobe sa menujú zbrojárka Hannah Gutierrez-Reedová, asistent réžie Dave Halls, dodávateľ rekvizít Seth Kenney a rekvizitárka Sarah Zachryová.

Všetkých štyroch spolu s Baldwinom uviedli aj v žalobe, ktorú predtým podala skriptka Mamie Mitchellová. Tá podľa AP stála pri incidente za Hutchinsovou.

Nedbanlivosť a náhrada škody?

Baldwinova krížová žaloba tvrdí, že došlo k nedbanlivosti, a požaduje náhradu škody. Žaloba, z ktorej cituje agentúra Reuters, uvádza, že tragédia sa stala, pretože zbraň bola nabitá ostrými nábojmi, čo zbrojárka neskontrolovala.

Asistent réžie povedal, že zbraň je bezpečná a podal ju Baldwinovi. A rekvizitárka nenahlásila, že sa zbrojárka mimo scény správala bezohľadne a predstavovala bezpečnostné riziko pre svoje okolie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet