Na hlavný obsah

Biatlonistka Bátovská Fialková skončila ôsma v úvodných pretekoch Svetového pohára

Získala 34 bodov.

Biatlonistka Bátovská Fialková skončila ôsma v úvodných pretekoch Svetového pohára
Švédska biatlonistka Hanna Öbergová (uprostred) sa teší na pódiu z víťazstva. Druhá bola Nórka Ingrid Landmark Tandrevoldová (vľavo) a tretia skončila Talianka Lisa Vittozziová (vpravo). Foto: TASR/AP

Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková obsadila ôsme miesto v úvodných pretekoch novej sezóny Svetového pohára (SP).

So streleckou bilanciou 0-1-0-0 finišovala vo vytrvalostných pretekoch žien na 15 km vo fínskom Kontiolahti s mankom 1:39,7 minúty na víťaznú Hannu Öbergovú zo Švédska.

Druhá bola Nórka Ingrid Landmark Tandrevoldová s mankom 36,5 s a tretia skončila Talianka Lisa Vittozziová (+39,7 min).

Pre Öbergovú to bolo ôsme individuálne víťazstvo v kariére. Na strelnici spravila len jednu chybu na záverečnej položke. Dvadsaťsedemročná Švédka sa držala od úvodu na čele.

Švédska biatlonistka Hanna Öbergová sa teší z víťazstva vo vytrvalostných pretekoch žien na 15 km.
Švédska biatlonistka Hanna Öbergová sa teší z víťazstva vo vytrvalostných pretekoch žien na 15 km.Foto: TASR/AP

Po prvej ležke mala náskok päť sekúnd pred sestrou Elvirou, po druhej položke už takmer pol minúty pred prenasledovateľkami a po tretej už skoro minútu. Na poslednú stojku prišla s veľkou rezervou a napriek netrafenému terču z nej vybehla s dostatočným náskokom.

Do cieľa prišla o 36,5 s pred „čistou“ Tandrevoldovou. Vittozziová minula terč na prvej ležke, potom však už nechybovala a prepracovala sa na tretie miesto.

Umiestnenie Sloveniek

Bátovská Fialková sa po prvej čistej ležke zaradila na 17. miesto, po chybe na druhej položke sa prepadla na 26. priečku, ale kvalitným bežeckým výkonom a presnou streľbou v ďalších dvoch kolách sa prepracovala na konečné 8. miesto a úspešne tak odštartovala novú sezónu SP.

Po úvodných pretekoch má na konte 34 bodov do hodnotenia SP. Nedarilo sa jej sestre Ivone Fialkovej, ktorá po čistej prvej položke minula tri terče na druhej a všetkých päť na záverečnej stojke, keď pravdepodobne mierila na nesprávny terč. S ôsmimi chybami tak skončila až na 88. mieste (+12:03,9 min).

Mária Remeňová obsadila s bilanciou 0-1-1-1 55. miesto so stratou 6:19,6 min, jej sestra Zuzana (2-1-1-2) skončila na 80. priečke (+9:20,7 min). Obe na tejto trati v SP debutovali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport