Na hlavný obsah

Cristiano Ronaldo skončil po vzájomnej dohode v Manchesteri United

Stalo sa tak po jeho kritike v televíznom interview.

Cristiano Ronaldo skončil po vzájomnej dohode v Manchesteri United
Na snímke portugalský futbalista v drese Manchestru United Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Portugalský futbalový útočník Cristiano Ronaldo skončil po vzájomnej dohode s okamžitou platnosťou v Manchestri United. Anglický klub o tom v utorok (22. 11.) informoval na oficiálnej stránke.

„Cristiano Ronaldo po vzájomnej dohode s okamžitou platnosťou odchádza z Manchestru United. Klub mu ďakuje za jeho obrovský prínos v dvoch periódach na Old Trafford, počas ktorých zaznamenal 145 gólov v 346 zápasoch, a želá jemu a jeho rodine veľa úspechov do budúcnosti,“ uviedol manchesterský klub v oficiálnom vyhlásení.

„Všetci v Manchestri United sa naďalej sústreďujú na pokračovanie v napredovaní tímu pod vedením Erika ten Haga a na spoluprácu pri dosahovaní úspechov na ihrisku,“ dodáva vyhlásenie.

Zatiaľ nie je jasné, kde bude kariéra Ronalda pokračovať. „Po rozhovoroch s Manchestrom United sme sa vzájomne dohodli na predčasnom ukončení zmluvy. Milujem Manchester United a milujem jeho fanúšikov, to sa nikdy nezmení. Zdá sa mi však, že nastal správny čas hľadať novú výzvu. Želám tímu veľa úspechov do zvyšku sezóny a do budúcnosti,“ uviedol podľa AP v prvej reakcii 37-ročný hráč, ktorý momentálne reprezentuje Portugalsko na MS v Katare.

Zrejmá nespokojnosť

Ronaldo minulý týždeň v televíznom interview kritizoval vedenie klubu. Tiež trénera Erika ten Haga a vyhlásil, že sa ho snažia vyštvať z klubu.

Tridsaťsedemročný útočník dal predtým viackrát najavo svoju nespokojnosť s pozíciou v klube. V závere ligového zápasu s Tottenhamom odmietol nastúpiť ako striedajúci hráč a namiesto toho odišiel zo striedačky.

Predčasne opustil ihrisko aj v prípravnom zápase s Vallecanom. V lete sa dožadoval prestupu, aby mohol hrať v Lige majstrov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport