Na hlavný obsah

Do skupiny 25 náborných policajtov v Kalifornii vrazilo auto

Zrejme išlo o nehodu.

Do skupiny 25 náborných policajtov na predmestí amerického Los Angeles našlo SUV idúce v protismere. Incident sa stal v stredu (16. 11.) ráno okolo pol siedmej (15:30 SEČ). V tom čase boli policajti na rannom behu. Päť sa vážne zranilo, informovala agentúra AP.

Miestny šerif Alex Villanueva uviedol, že najvážnejšie zranení majú zlomené kosti, utrpeli zranenia hlavy alebo prišli o končatinu. „Zatiaľ to vyzerá ako nehoda, ako strašná nehoda,“ povedal Villanueva.

Pomocný policajný komisár Charlie Sampson povedal AP, že asi 75 policajtov ráno bežalo v organizovanej skupine, keď proti nim vyšlo vozidlo v protismere a do časti z nich narazilo.

Vodiča identifikovali ako 22-ročného muža pôvodom z mesta Diamond Bar na predmestí Los Angeles. Za volantom bol triezvy. Sampson však dodal, že „mohlo ísť o úmyselný čin aj zlé šoférovanie“ a príčinu incidentu zatiaľ nemožno potvrdiť.

„Naše srdce dnes patrí zraneným policajtom. Jennifer aj ja prajeme skoré uzdravenie a stojíme v tomto ťažkom čase pri ich milovaných i kolegoch na policajnom oddelení v Los Angeles,“ povedal v reakcii na incident kalifornský guvernér Gavin Newsom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet