Na hlavný obsah

Dopravné nehody si tento rok doposiaľ vyžiadali 200 obetí

Z nich bolo 165 mužov a 35 žien.

Dopravné nehody si tento rok doposiaľ vyžiadali 200 obetí
Ilustračná snímka - dopravná nehoda. Foto: RTVS

Dopravné nehody si tento rok doposiaľ vyžiadali 200 obetí. Polícia pripomína, že ich pamiatku si možno aj tento rok uctiť v rámci celoslovenskej pietnej spomienky. Tá každoročne pripadá na tretiu novembrovú nedeľu. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Cieľom je nielen uctiť si pamiatku obetí dopravných nehôd, ale preventívnou formou upozorniť všetkých účastníkov cestnej premávky na tragické následky dopravných nehôd,“ uviedla Bárdyová.

Priblížila, že počas desiatich mesiacov tohto roka sa na Slovensku stalo 10 098 dopravných nehôd. O život pri nich prišlo 200 osôb. Z nich bolo 165 mužov a 35 žien.

„Pri prepočte na počet dní sa denne na Slovensku stane približne 33 dopravných nehôd a v priemere za tri dni zomrú na našich cestách dvaja ľudia. Za každým číslom zo štatistiky je ľudský život, ktorý sa už nedá vrátiť, preto keď vyrážate na cesty, vždy myslite na to, aká je tenká hranica medzi životom a smrťou a jazdite tak, aby ste sa domov vrátili živí a zdraví,“ skonštatoval riaditeľ dopravnej polície Tomáš Vrábel.

Bárdyová pripomenula, že netreba zabúdať ani na prácu tých, ktorí pri dopravných nehodách poskytujú profesionálnu pomoc. A to lekárov, záchranárov, hasičov a policajtov.

Celoslovenská pietna spomienka za obete dopravných nehôd sa koná v evanjelických kostoloch v Liptovskom Mikuláši, v Poprade a v Modre. O 10.00 h si obete nehôd môžu ľudia pripomenúť v evanjelických kostoloch vo Vrbovciach a v Lučenci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko