Na hlavný obsah

Dres Mariána Hossu vyvesili medzi legendy

Domáci Blackhawks však podľahli Pittsburghu.

Dres Mariána Hossu vyvesili medzi legendy
Marián Hossa (vľavo) so svojou rodinou počas vyvesenia jeho dresu pred hokejovým zápasom zámorskej NHL medzi Chicagom Blackhawks a Pittsburghom Penguins. Foto: TASR/AP

Hokejový klub Chicago Blackhawks slávnostne vyvesil pred zápasom s Pittsburghom pod strechu štadióna United Center dres Mariána Hossu. Domáci podľahli súperovi 3:5, „tučniakov“ potiahol najmä kapitán Sidney Crosby. Kanadský útočník sa blysol gólom a tromi asistenciami.

Hossa získal Stanleyho pohár s Blackhawks v rokoch 2010, 2013 a 2015. „Bolo to skvelé, bolo to špeciálne. Som tak šťastný pre Mariána a jeho rodinu a je skvelé, že som bol súčasťou tejto pocty. A je to zaslúžená pocta,“ uviedol pre nhl.com útočník Chicaga Patrick Kane.

https://twitter.com/NHLBlackhawks/status/1594461564417249280

V dueli sa hostia ujali vedenia v prvej tretine, v druhej zvýšil na 2:0 Jevgenij Malkin. Pre ruského útočníka to bol tisíci zápas v NHL. Hostia viedli neskôr už 3:0, domáci potom pridali a vyrovnali na 3:3. V 57. minúte však strelil Crosby rozhodujúci gól.

V ďalšom zápase zdolal domáci Columbus „panterov“ z Floridy 5:3. Domáci brankár Daniil Tarasov si vytvoril osobné maximum, keď mal 47 úspešných zákrokov. Jeho náprotivok Sergej Bobrovský inkasoval päť gólov z 23 striel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport