Na hlavný obsah

Enviropolícia rieši dva prípady neoprávneného nakladania s odpadmi

Ide o Dunajskú Stredu a okres Senica.

Enviropolícia rieši dva prípady neoprávneného nakladania s odpadmi
Na ilustračnej snímke policajné auto. Foto: RTVS

Príslušníci enviropolície riešia v týchto dňoch dva samostatné prípady v súvislosti s neoprávneným nakladaním s odpadmi. V jednom prípade vyšetrovateľ vzniesol obvinenie, druhom začal trestné stíhanie. V piatok (4. 11.) o tom RTVS informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Vyšetrovateľ enviropolície vzniesol obvinenie fyzickej osobe J. CH. z Dunajskej Stredy a právnickej osobe pre zločin neoprávneného nakladania s odpadmi.

Podľa zistení enviropolicajtov J. CH. ako konateľ spoločnosti v jej mene mal od roku 2017 do roku 2020 v obci Michal na Ostrove nakladať s odpadom v rozpore s príslušnými právnymi predpismi. A to v rozsahu viac ako 1,9 milióna eur.

Obvinený mal uložiť kaly z čistenia komunálnych odpadových vôd v množstve viac ako 28 400 ton na miesto, ktoré na to nie je určené. A to na zem medzi hospodárske budovy, bez ďalšieho úmyslu tento odpad zneškodniť. 

Druhý prípad

V druhom prípade, ktorým sa zaoberá enviropolícia, sa miesto činu nachádza v bezprostrednej blízkosti chráneného územia Grgás. Platí tam II. stupeň ochrany z dôvodu ochrany biotopov európskeho významu.

Vyšetrovateľ enviropolície začal trestné stíhanie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu neoprávnené nakladanie s odpadmi, ktorého sa mal dopustiť zatiaľ neznámy páchateľ. 

V katastri obce Lakšárska Nová Ves v okrese Senica mal uložiť 190 kubických metrovplastov, 40 kusov odpadových pneumatík z osobných automobilov, tri kubické metredrobného stavebného odpadu, pol kubického metraobjemného odpadu, deväť kubických metrovbetónu, 7,5 kubických metrovdrobného stavebného odpadu a 3,6 kubických metrovobjemného odpadu na inom, ako na mieste na tom určenom.

Škoda, ktorú spôsobil je vo výške viac ako 9 580 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny