Na hlavný obsah

Europol zadržal 49 členov kartelu, ktorý ovládal tretinu trhu s kokaínom v Európe

Počas vyšetrovania zabavili vyše 30 ton drog.

Europol zadržal 49 členov kartelu, ktorý ovládal tretinu trhu s kokaínom v Európe
Polícia pri veľkom koordinovanom záťahu zatkla 49 ľudí v Európe a Spojených arabských emirátoch. Foto: twitter/ Eurojust

Polícia pri veľkom koordinovanom záťahu zatkla 49 ľudí v Európe a Spojených arabských emirátoch. Podozrieva ich z členstva v drogovom karteli, ktorý ovládal až tretinu európskeho trhu s kokaínom. Zatknutia sú výsledkom spolupráce Španielska, Francúzska, Belgicka, Holandska, Spojených štátov a SAE. Informovala o tom európska policajná organizácia Europol.

Organizácia označovaná ako „superkartel“ podľa vyšetrovateľov organizovala vo veľkom meradle obchod s drogami a pranie špinavých peňazí. Záťah na kancelárie i sklady sa uskutočnil od 8. do 19. novembra.

Kriminalisti zadržali viacero veľmi významných postáv kartelu. Počas vyšetrovania zabavili tejto skupine vyše 30 ton drog.

Na videu, ktoré zverejnil Europol, je vidieť, že bezpečnostné zložky zabavili aj množstvo peňazí v hotovosti, pasov alebo luxusné automobily a motorky.

V piatok (25. 11.) Europol informoval o inom záťahu, počas ktorého v desiatich prevažne európskych krajinách polícia zatkla 44 ľudí podozrivých zo zločinného spolčenia, pašovania drog a prania špinavých peňazí. Deväť osôb zatkli v Česku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet