Na hlavný obsah

Iniciatíva Ide nám o život chce vytvoriť bezpečné miesto pre LGBT+ ľudí

Zapojiť sa môžu firmy, inštitúcie aj jednotlivci.

Iniciatíva Ide nám o život chce vytvoriť bezpečné miesto pre LGBT+ ľudí
Vytvoriť pocit bezpečia a prijatia pre LGBT+ ľudí, to je hlavný cieľ aktuálnej kampane iniciatívy Ide nám o život. Foto: RTVS

Vytvoriť pocit bezpečia a prijatia pre LGBT+ ľudí, to je hlavný cieľ aktuálnej kampane iniciatívy Ide nám o život. Zapojiť sa môžu firmy, inštitúcie aj jednotlivci.

„V rámci celého Slovenska sme spustili kampaň „Sme tepláreň“, kde sme pre podniky, organizácie, školy či jednotlivcov vytvorili súbor odporúčaní. Tie ak budú aplikovať, tak dokážu vytvárať bezpečné prostredie pre LGBT+ ľudí a aj ďalšie menšiny“. Vysvetlil Roman Samotný, majiteľ kaviarne Tepláreň.

Slabinu v napĺňaní práv LGBT+ ľudí vníma zástupca iniciatívy v politickej nevôli pre registrované partnerstvá. Napriek tomu vidí priestor na diskusiu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Budeme rokovať aj s ministrom spravodlivosti, ale trváme na riešení, ktoré by prinieslo skutočnú zmenu a malo by aj praktický význam pre páry a ich rodiny,“ hovorí Martin Macko, riaditeľ Iniciatívy Inakosť.

Na verejnú výzvu vytvoriť pre LGBT+ ľudí pocit bezpečia a prijatia reagovalo pozitívne viac ako 31 000 ľudí, množstvo firiem, inštitúcií a organizácií.

Mesiac po teroristickom čine na Zámockej v Bratislave prichádza iniciatíva Ide nám o život s jednoduchým posolstvom – vytvoriť bezpečné miesto pre všetkých.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko