Na hlavný obsah

Kollár: Poslanci Sme rodina sa pri odvolávaní Mikulca zdržia

Kritizoval poslancov SaS, ktorí sa na hlasovaní neplánujú zúčastniť.

Kollár: Poslanci Sme rodina sa pri odvolávaní Mikulca zdržia
Na snímke predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Foto: TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR za Sme rodina sa pri hlasovaní o odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) z funkcie zdržia. Povedal to predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

Pripúšťa, že jeden alebo dvaja jeho poslanci môžu hlasovať za. Zároveň kritizoval poslancov SaS, ktorí sa na hlasovaní neplánujú zúčastniť.

„Pri odvolávaní sme korektným koaličným partnerom. Nebudeme odvolávať ministra našej vlády. Máme veľké výhrady voči vedeniu tohto ministerstva. Zdržíme sa. Budem apelovať na mojich poslancov, aby podržali ministra tejto vlády,“ priblížil postoj hnutia k odvolávaniu Mikulca.

Poslanci SaS sa odvolávania nezúčastnia

Šéf parlamentu pripomenul, že SaS apelovala na rokovanie v NR SR ešte v čase, keď sa neuzavreli veci k incidentu s káblami. Kritizoval poslancov SaS, že v utorok (15. 11.) neplánujú prísť do NR SR. Tvrdí, že idú na dovolenky do zahraničia. „Keby bola zodpovednou politickou stranou, tak tu bude a využije túto možnosť a môže odvolať ministra Mikulca,“ doplnil.

SaS avizovala, že sa budúci týždeň nezúčastní na hlasovaní o odvolávaní ministra a vyzvala opozičné strany, aby takisto neprišli.

Hlasovanie by sa tak podľa Richarda Sulíka (SaS) mohlo presunúť až na 29. novembra, teda na prvý deň ďalšej riadnej schôdze. Vtedy by poslanci SaS mali prísť. Sulík zároveň kritizoval to, že minulý týždeň parlament nerokoval a Kollár bol na dovolenke.

K otázke ďalšieho fungovania koalície Kollár povedal, že rozpočtové provizórium je veľký problém. „Našťastie, si táto vláda zvýšila rozpočet o 1,5 miliardy, a tým pádom máme dosť zdrojov na financovanie celého ďalšieho roku,“ skonštatoval.

Dodal, že ak by sa nedarilo doručiť ľudom pomoc v súvislosti s vysokými cenami energií, treba si podľa neho „znova sadnúť“ aj s opozíciou, zistiť, kde je „zádrheľ a uvoľniť to“. Ak by sa to nepodarilo, stále sú podľa neho jedným z riešení predčasné voľby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko