Na hlavný obsah

Kriminálny úrad finančnej správy zaistil dôkazy pre vyšetrovanie daňového podvodu

Ten má byť vo výške 2,6 milióna eur.

Kriminálny úrad finančnej správy zaistil dôkazy pre vyšetrovanie daňového podvodu
Na ilustračnej snímke logo Finančnej správy SR. Foto: TASR

Príslušníkom Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) sa podarilo pod krycím názvom „Účtovníčka“ zaistiť materiály, ktoré budú slúžiť ako dôkaz pri vyšetrovaní daňového podvodu vo výške najmenej 2,6 milióna eur.

Informovala o tom finančná správa aj na svojom facebookovom profile. Vyšetrovanému prípadu dozoruje Európska prokuratúra.

Vykonali dve domové prehliadky a jednu prehliadku kancelárskych priestorov v okresoch Dunajská Streda a Komárno.

Dokopy zaistili 13 mobilných telefónov, dve pamäťové karty, štyri tablety, notebook, úložný disk a platobnú kartu. Okrem toho aj písomnosti a doklady súvisiace s trestnou činnosťou.

V kancelárskych priestoroch v Dunajskej Strede zaistili účtovníctvo a úložné zariadenia spoločností, ktoré sa zapájali do trestnej činnosti. Taktiež sa podarilo príslušníkom KÚFS zaistiť dokument, na ktorom boli ručne písané poznámky s prístupovými údajmi k bankovým účtom spoločností.

Vo vyšetrovanom prípade figuruje „účtovníčka“, ktorá mala po dohode s ďalšími osobami zorganizovať dovoz tovaru z Číny. Zaplatili za neho viacerými platbami na účty vedené v čínskych bankách.

Štatutárny zástupca firiem vypovedal, že vyšetrovaná účtovníčka mu mala zadávať pokyny, za čo mal dostať odmenu 1 000 eur mesačne. Následne pod jeho identifikačným číslom spracovávala predmetným spoločnostiam účtovníctvo.

Podozrivé sú viaceré osoby, a to zo spáchania trestného činu porušovania predpisov o obehu tovaru v styku s cudzinou a zo zločinu krátenia dane a poistného.

Škodu predbežne vyčíslili na 2,6 milióna eur a v prípade dokázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko