Na hlavný obsah

Kyjev chystá 1 000 vykurovacích miest pre prípad výpadkov po ruských útokoch

Časti Kyjeva sa prechodne ocitli bez dodávok energií.

Kyjev chystá 1 000 vykurovacích miest pre prípad výpadkov po ruských útokoch
Ilustračná snímka - Výpadky elektriny na predmestí Kyjeva 20. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Úrady v Kyjeve pripravujú viac než 1 000 miest s vykurovaním pre prípad, že pokračujúce ruské útoky vyradia z prevádzky ústredné kúrenie. Uviedol to v stredu (2. 11.) starosta Kyjeva Vitalij Kličko. Informovala o tom agentúra Reuters.

Kličko na telegrame napísal, že úrady zvažujú v súvislosti s raketovými útokmi rôzne scenáre. „Najhorší je ten, keď nebude vôbec žiadna elektrická energia, voda ani kúrenie. Pre takýto prípad chystáme v meste viac ako 1 000 vyhrievaní,“ uviedol.

Raketové a dronové útoky poškodili 40 percent energetickej infraštruktúry na Ukrajine. Veľké časti Kyjeva boli v ich dôsledku dočasne bez dodávok elektriny a vody. To viedlo k plánovaným prerušeniam zásobovania elektrickou energiou.

Starosta Kyjeva dodal, že vykurovacie miesta budú vybavené elektrickými generátormi a zásobami základných potrieb, ako je voda.

Ukrajinská vláda vyzvala občanov, ktorí odišli z krajiny, aby počas zimy zostali v zahraničí vzhľadom na škody na infraštruktúre.

Obvinila zároveň Rusko, že vyvoláva novú humanitárnu krízu, keď núti utiecť ďalších ľudí vystrašených vyhliadkou na to, že počas zimy budú musieť prežiť bez elektriny a vykurovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet