Na hlavný obsah

Lipsko postúpilo do osemfinále LM, Doneck rozstrieľalo 4:0

Real Madrid si poradil so Celticom 5:1.

Lipsko postúpilo do osemfinále LM, Doneck rozstrieľalo 4:0
Timo Werner, hráč z RB Lipsko, opúšťa ihrisko po tom, čo sa zranil. Foto: TASR/AP

Futbalisti RB Lipsko si vybojovali postup do osemfinále Ligy majstrov. V stredajšom (2. 11.) priamom súboji o druhé miesto v F-skupine zdolali Šachtar Doneck jednoznačne 4:0. V druhom zápase Real Madrid rozstrieľal Celtic 5:1.

Lipsko išlo do rozhodujúceho duelu s trojbodovým náskokom pred Doneckom a na postup mu stačila aj remíza. Nemecký tím však vo Varšave, prechodnom domove ukrajinského celku, nenechal nič na náhodu a od úvodu tlačil.

Hostia skórovali už v 10. minúte zásluhou Christophera Nkunkua a v prvom polčase nedovolili súperovi ani jednu strelu na bránku. Päť minút po zmene strán pridal druhý gól Andre Silva a v priebehu 62. a 68. minúty definitívne rozhodli o postupe Dominik Szoboszlai a vlastný gól Valerija Bondara.

Lipsko však môže mrzieť zranenie útočníka Tima Wernera, ktorý opustil ihrisko už v 19. minúte.

Nemecký tím mohol v prípade zaváhania Realu postúpiť z prvého miesta, no Madridčania si pred vlastnými divákmi schuti zastrieľali a posledný Celtic zdolali jasne 5:1.

V prvom polčase odpískala rozhodkyňa tri penalty, Luka Modrič a Rodrygo svoje premenili, no Josip Juranovič nevyužil šancu znížiť na 1:2. Ďalšie góly pridali Marco Asensio, Vinicius Junior a Federico Valverde v druhom polčase. V závere ešte skorigoval výsledok Jota.

Real vyhral skupinu s 13 bodmi, Lipsko má o jeden menej, do vyraďovacej fázy Európskej ligy ide Doneck.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport