Na hlavný obsah

Most v Námestove je preťažený, hrozí jeho pád

Vodiči kamiónov nerešpektujú zákaz vjazdu.

Most v Námestove je preťažený, hrozí jeho pád
V Námestove hrozí, že most ponad Oravskú priehradu, sa zrúti. Diagnostika ukázala jeho veľmi zlý stav. Foto: RTVS

V Námestove hrozí, že most ponad Oravskú priehradu, sa zrúti. Diagnostika ukázala jeho veľmi zlý stav. Prispievajú k nemu vodiči kamiónov, ktorí nerešpektujú zákaz vjazdu. Most tak pravidelne preťažujú.

Odborná kontrola námestovského mosta ukázala, že jeho stav je horší, ako predpokladali. Zaradili ho do šiesteho stupňa ohrozenia. Aj preto na mieste osadili dopravné značenie, ktoré zakazuje vjazd vozidlám ťažším ako dvanásť ton.

„Denne tam chodí zhruba sto nákladných áut, ktoré nerešpektujú dopravné značenie a fakt hrozí veľké nešťastie,“ hovorí Igor Janckulík poslanec Žilinského samosprávneho kraja.

Kamery mestskej polície ukazujú, že najviac kamiónov prechádza cez most ráno medzi piatou a siedmou hodinou. Sú to najmä autá s poľskými evidenčnými značkami, ktoré vozia stavebné materiály a štrk.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Majú systém, Ide prvé vozidlo a dajú hlášku, že je to okej a idú ďalšie. Valia sa cez ten most za sebou. Skúšajú, zatiaľ asi neboli nijako sankcionovaný,“ priblížil Miroslav Hajdučík, náčelník Mestskej polície Námestovo.

„Polícia vykonáva pravidelnú kontrolu vodičov nákladných motorových vozidiel, ktorí prechádzajú cez most ponad Oravskú priehradu v Námestove. V tejto súvislosti sme uložili blokové pokuty za nedodržanie zákazu vjazdu vozidlám nad 12 ton,“ uviedla Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Žiline.

Koľko pokút už udelili, polícia nespresnila. Dopravné obmedzenie bude na moste dovtedy, kým ho neopravia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny