Na hlavný obsah

MS vo futbale 2022: Brazília si výhrou nad Švajčiarskom zaistila postup do osemfinále

Najbližšie ju čaká duel s Kamerunom.

MS vo futbale 2022: Brazília si výhrou nad Švajčiarskom zaistila postup do osemfinále
Brazílski futbalisti sa tešia z gólu spoluhráča Casemira. Foto: TASR/AP

Futbalisti Brazílie zvíťazili v pondelkovom (28. 11.) zápase G-skupiny MS v Katare nad Švajčiarskom 1:0 a zaistili si postup do osemfinále. Jediný gól v stretnutí zaznamenal v 83. minúte Casemiro. Brazílčania natiahli svoju sériu bez prehry v skupinovej fáze MS na sedemnásť zápasov.

Mužstvo Murata Yakina prvýkrát prehralo na pôde svetového šampionátu s Brazíliou, keďže v roku 1950 sa skončil vzájomný duel remízou 2:2 a na MS 2018 v Rusku bol tiež nerozhodný stav 1:1.

Brazílčania odohrajú záverečný skupinový duel v piatok (2. 12.) o 20.00 h s Kamerunom, Švajčiari sa v priamom súboji o postup stretnú v rovnakom čase so Srbskom.

Brazília sa dostala do prvej veľkej šance v 27. minúte, keď Raphinha našiel centrom Viniciusa Juniora. Ten však netrafil dobre loptu a jeho pokus vyrazil na rohový kop brankár Yann Sommer.

Brazílsky futbalista Vinicius Junior sa teší z gólu, ktorý rozhodca neuznal.
Brazílsky futbalista Vinicius Junior sa teší z gólu, ktorý rozhodca neuznal.Foto: TASR/AP

Diváci sledovali na Štadióne 974 taktický výkon z oboch strán. „Selecao“ zahrozilo v prvom polčase ešte na konci z rohového kopu, ale bezgólový stav sa nezmenil.

Švajčiari mohli otvoriť skóre v 53. minúte stretnutia, keď kapitán Granit Xhaka našiel na pravej strane šestnástky Silvana Widmera. Jeho prihrávka sa síce dostala k Helvétom, no brazílska obrana im nedovolila vystreliť na bránu.

V 64. minúte sa presadil útočník Vinicius Junior jeho gól ešte skúmal VAR a zistil, že Richarlison bol predtým v ofsajde. O necelých dvadsať minút neskôr sa však Brazília dostala do vedenia po góle Casemira. Ten sa najlepšie zorientoval v šestnástke, loptu ešte tečoval Manuel Akanji.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport