Na hlavný obsah

MS vo futbale 2022: Kostarika zdolala Japonsko a udržala sa v hre o postup

Na konte má tri body rovnako ako Japonsko.

MS vo futbale 2022: Kostarika zdolala Japonsko a udržala sa v hre o postup
Japonský hráč Ritsu Doan (vpravo) kontroluje loptu pred Kostaričanom Yeltsinom Tejedom. Foto: TASR/AP

Futbalisti Kostariky prekvapujúco zvíťazili v nedeľňajšom (27. 11.) zápase E-skupiny MS v Katare nad Japonskom 1:0. O ich triumfe rozhodol v 81. minúte Keysher Fuller. Kostarika sa tak udržala v hre o postup do osemfinále, na konte má tri body rovnako ako Japonsko.

To sa v záverečnom kole skupiny stretne vo štvrtok 1. decembra o 20.00 h so Španielskom, Kostariku čaká v rovnakom čase Nemecko.

Japonsko spravilo až päť zmien oproti prvému zápasu, v ktorom prekvapujúco zdolalo Nemecko, Kostarika pristúpila ku dvom výmenám. Prvý polčas veľa futbalovej krásy nepriniesol, oba tímy sa sústredili najmä na defenzívu a diváci nevideli ani jednu strelu na bránku.

Rovnako si ani jeden tím nevypracoval gólovú šancu. Viac sa snažili tvoriť Japonci, ale proti opatrnej hre súpera v obrannom bloku sa nepresadili.

Úvod druhého dejstva bol zaujímavejší

Úvod druhého dejstva bol oveľa zaujímavejší vďaka ázijskému tímu, ktorý dominoval a za 20 minút prestrieľal súpera 10:0 (2:0 na bránku). Hneď po zmene strán predviedli akciu striedajúci Asado a Morita a strelu druhého vyrazil Navas.

Podobne dopadol aj zrazený pokus Enda a v 57. minúte namieril Soma vedľa. Po hodine hry oba tímy prestriedali, ale tempo to duelu nepridalo. Japonci boli stále aktívnejší a snažili sa tvoriť, no gól prišiel paradoxne na druhej strane.

V 81. minúte chybovali v rozohrávke, Tejeda posunul loptu na hranicu šestnástky Fullerovi a jeho pokus nedokázal Gonda vytlačiť mimo bránu – 0:1. Bola to prvá strela Kostariky v druhom dejstve a vôbec prvá na bránku.

V 88. minúte prenikol po ľavej strane do šestnástky Mitoma, ale jeho akciu nedokázali Japonci ani na trikrát dostať do siete, ďalší zákrok si pripísal brankár Navas. Kostarika si záver ustrážila a pripísala si tri body do tabuľky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport