Na hlavný obsah

MS vo futbale 2022: Mexiko porazilo Saudskú Arábiu, oba tímy na turnaji skončili

Do osemfinále postúpila Argentína a Poľsko.

MS vo futbale 2022: Mexiko porazilo Saudskú Arábiu, oba tímy na turnaji skončili
Na snímke sa mexickí futbalisti tešia z druhého gólu. Foto: TASR/AP

Futbalisti Mexika dominovali v priebehu celého stretnutia C-skupiny MS v Katare proti Saudskej Arábii a zvíťazili 2:1. Ani výhra im však nezabezpečila miestenku do osemfinále.

Mexičania potrebovali za stavu 2:0 aj tretí presný zásah, avšak v závere ešte inkasovali a na šampionáte definitívne skončili. Mexiko dalo ďalšie dva góly z ofsajdu. Do osemfinále postúpili Argentínčania a o skóre pred Mexikom Poliaci.

Už vo štvrtej minúte mohol poslať Mexiko do vedenia Vega, ktorý sa rútil sám na Al-Owaisa, ale mexický krídelník sa dostal až príliš blízko k brankárovi a pokus o prehodenie mu nevyšiel.

Ohroziť bránu Mexika mohol v 13. minúte z priameho kopu Kanno, jeho pokus zo sľubnej pozície však preletel nad brvnom.

Mexičania boli dominantní na lopte a veľmi dobre variovali v útočnej fáze, keď sa presadzovali ako hrou po zemi, tak aj nepríjemnými centrami do pokutového územia. V 25. minúte bol opäť v permanencii Al Owaisi, ktorého zamestnal prízemnou strelou Pineda.

Ten istý hráč sa o dve minúty položil v malom vápne do hlavičky na zadnej žrdi, loptu však nezasiahol ideálne. V záverečnej minúte nadstaveného času prvého dejstva sa dostal k hlavičke saudský stredopoliar Al-Hassan, ale Ochoa zasahovať nemusel.

Na snímke hráč Sálih Šahrí (vpravo) zo Saudskej Arábie a mexický hráč Hector Moreno v súboji o loptu.
Na snímke hráč Sálih Šahrí (vpravo) zo Saudskej Arábie a mexický hráč Hector Moreno v súboji o loptu.Foto: TASR/AP

Druhý polčas bol od začiatku v réžii Mexika, ktoré začalo najlepšie ako mohlo. V 47. minúte si po rohu našiel loptu Martin a otvoril skóre zápasu. O päť minút neskôr zahrával priamy kop Chavez a ukážkovou strelou zaznamenal jeden z najkrajších gólov doterajšieho priebehu MS.

V 56. minúte už mohlo byť definitívne po zápase, ale Martin bol pred gólovým zakončením Lozana v ofsajdovom postavení. Mexičanom tento moment neubral chuť a aj naďalej ohrozovali bránu súpera.

Mexiko potrebovalo v závere streliť gól

Chavez v 73. minúte takmer napodobnil svoj gólový moment, tentoraz sa však po priamom kope vyznamenal Al-Owaisi.

Mexičania potrebovali v závere streliť gól, keďže skóre so súbežne hrajúcim Poľskom mali vyrovnané, avšak rozhodovala by štatistika žltých kariet. V 87. minúte mohol byť hrdinom Mexika striedajúci Antuna, ale ani jeho gól neplatil pre ofsajd.

V piatej nadstavenej minúte rozhodol Al-Dawsari o tom, že postupový kľúč v podobe žltých kariet nebude potrebný a nádeje Mexika sa rozplynuli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport