Na hlavný obsah

MS vo futbale 2022: Prestrelka medzi Kamerunom a Srbskom skončila remízou

Oba tímy strelili po tri góly.

MS vo futbale 2022: Prestrelka medzi Kamerunom a Srbskom skončila remízou
Kamerunský Jean-Charles Castelletto strieľa prvý gól zápasu. Foto: TASR/AP

Futbalisti Srbska remizovali v pondelkovom (28. 11.) zápase G-skupiny na MS v Katare s Kamerunom 3:3. Srbi v nadstavenom čase prvého polčasu otočili nepriaznivý stav a v 53. minúte si vypracovali  náskok 3:1.

Následne však v priebehu troch minút neustrážili striedajúceho Vincenta Aboubakara, ktorý vsietil gól a pridal aj asistenciu. Kamerunčania strelili prvýkrát v histórii na MS tri góly.

Záverečné zápasy G-skupiny sú na programe 2. decembra, keď sa v rovnakom čase o 20.00 h SEČ stretne Srbsko so Švajčiarskom a Brazília s Kamerunom.

Aktívnejší Srbi

Kamerunu chýbal pre bližšie nešpecifikované disciplinárne dôvody brankár Onana, ktorého nahradil medzi tromi žrďami Epassy. V 11. minúte musel čeliť kamerunský brankár Mitrovičovi, ktorý si v šestnástke zasekol obrancu a nastrelil vzdialenejšiu žrď.

Ten istý hráč sa dostal v 17. minúte k odrazenej lopte od brániacich Kamerunčanov, avšak v tutovke z desiatich metrov netrafil priestor brány. Následne sa v 19. minúte pripomenul prvýkrát v zápase africký tím a brankár Milinkovič-Savič musel vyraziť prudkú strelu Kundeho.

Srbi si v 29. minúte nerozumeli pri rozohrávke a ponúkli Kamerunu lacný rohový kop, z ktorého prišiel trest. Center smerujúci na prednú žrď predĺžil hlavou N´Koulou a situáciu výborne dosledoval Castelletto, ktorý doklepol loptu do prázdnej bránky.

Srbsko dokázalo reagovať a pred polčasovou prestávkou otočilo stav v nadstavenom čase. Najskôr v prvej minúte pridaného času predviedol svoju kopaciu techniku Tadič, ktorý posadil center priamo na hlavu Pavloviča, a ten nedal šancu Epassymu. V tretej minúte nadstaveného času poslal Srbov do vedenia 2:1 umiestnenou strelou spoza šestnástky  Milikovič-Savič.

Laxná obrana

Po zmene strán v 53. minúte predviedli Srbi nádhernú gólovú akciu, keď pri situácii štyroch proti štyrom úplne rozložili obranu Kamerunu a do prázdnej bránky zakončil Aleksandar Mitrovič. Srbskí futbalisti sa však uspokojili s dvojgólovým vedením, čo sa im aj vypomstilo.

Dvakrát za sebou neustrážili ofsajdovú líniu a Kamerun vyrovnal. Najskôr v 63. minúte dostal prihrávku za obranu striedajúci Aboubakar, ktorý v hraničnej ofsajdovej situácii oblúčikom prekonal srbského brankára. Radosť Kamerunu najskôr prekazil čiarový rozhodca, ktorý odmával postavenie mimo hry. Situáciu však následne preveril systém VAR a gól uznal.

Srbský futbalista Sergej Milinkovič-Savič sa teší po strelení gólu.
Srbský futbalista Sergej Milinkovič-Savič sa teší po strelení gólu.Foto: TASR/AP

O tri minúty neskôr sa v takmer identickej akcii ocitol opäť Aboubakar, ani v tomto prípade nezaklapla ofsajdová pasca a úplne voľný Chupo-Moting vyrovnal na 3:3. Pri oboch góloch zaváhal srbský stopér Milenkovič, ktorý neskoro vystúpil pred nabiehajúcim Aboubakarom.

V závere stretnutia ešte Srbi vrhli sily do útoku, ale zápas už nedokázali preklopiť na svoju stranu a výrazne si tak skomplikovali šance na postup zo skupiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport