Na hlavný obsah

MS vo futbale 2022: Zápas Maroka s Chorvátskom skončil bez gólu

Zápas dohrali za piskotu divákov.

MS vo futbale 2022: Zápas Maroka s Chorvátskom skončil bez gólu
Na snímke chorvátsky futbalista Luka Modrič (vpravo) a marocký futbalista Achraf Hakimi vo futbalovom zápase. Foto: TASR/AP

Futbalisti Maroka a Chorvátska remizovali 0:0 v stredajšom (23. 11.) prvom zápase F-skupiny na MS v Katare. V Al Chore mal zápas prevažne solídne tempo, ale málo gólových šancí. Prvotriedne výkony podali len aktívne superhviezdy Achraf Hakimi a Luka Modrič.

Večer o 20.00 h SEČ sa odohrá druhý zápas skupiny medzi Belgickom a Kanadou. Duely druhého kola v tejto vetve sa hrajú v nedeľu (27. 11.), o 14.00 h Belgicko s Marokom, o 17.00 h sa Chorváti stretnú s Kanadou.

Úvod vyznel sľubne, oba tímy nasadili tempo a dôraz, hoci vzruchy pred bránkami pribúdali pomaly. Nižšia akosť šancí vyplývala aj z početnosti streľby. Za 45 minút sa Maročania pokúsili zakončiť štyrikrát, Chorváti len raz, ale nikto medzi žrde.

Maročania prvýkrát zahrozili až v 13. minúte a potom mali fázu, v ktorej Ziyech a Hakimi motali hlavu súperovej obrane. Tej často tradične vypomáhal a ohromný akčný rádius predvádzal hĺbkový špílmacher Modrič.

Marocký futbalista Nayef Aguerd (vľavo) a chorvátsky futbalista Luka Modrič vo futbalovom zápase.
Marocký futbalista Nayef Aguerd (vľavo) a chorvátsky futbalista Luka Modrič vo futbalovom zápase.Foto: TASR/AP

Reprezentačný veterán zbieral a rozdával lopty po celej ploche ihriska, ale na jeho tri-štyri prihrávky do nebezpečných priestorov spoluhráči reagovali neskoro.

Mierna herná prevaha Chorvátov údernejšie vyvrcholila v nadstavenej dvojminútovke, v ktorej sa zrodili prvý strela na bránku i prvá gólová šanca, ktorú po Vlašičovom zakončení z päťky reflexívne zlikvidoval Bono.

Podpriemerný výkon

Po obrátke prišlo zakrátko k sériovým vzruchom. Maročania pohrozili dvojitou šancou a Mazraouiho hlavičkou zblízka. Chorváti po rohu tiež zakončovali dvakrát, ale Lovren to mal zo šiestich metrov na dlhú nohu.

V 64. minúte výrazný Hakimi ponúkol zakončenie spoluhráčom na malé vápno a o minútu neskôr tvrdo a presne vystrelil spoza šestnástky. Postupom času tempo upadalo, Maročania už boli pasívnejší a z Modričovho herného „diktátu“ vznikali len menšie hrozby na kopačkách jeho váhajúcich útočníkov.

Zápas, ktorého úroveň v záverečnej štvrťhodine klesla do hlbokého podpriemeru, sa dohral za piskotu divákov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport