Na hlavný obsah

Musk na základe hlasovania užívateľov obnovil Trumpov účet

Zostane však na svojej vlastnej sociálnej sieti.

Musk na základe hlasovania užívateľov obnovil Trumpov účet
Na snímke Elon Musk. Foto: TASR/AP

Nový majiteľ sociálnej siete twitter Elon Musk v noci na nedeľu (20. 11.) obnovil účet bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa na twitteri.

Rozhodol tak na základe výsledkov hlasovania používateľov sociálnej siete o návrate Trumpa na túto platformu. „Ľudia prehovorili. Trump bude (na twitteri) obnovený,“ napísal Musk. Informovala o tom agentúra AFP.

Na Muskovom profile hlasovalo v ankete o Trumpovom návrate viac ako 15 miliónov používateľov. Za obnovenie účtu bývalého amerického prezidenta hlasovalo 51,8 % zúčastnených, napísala agentúra Reuters.

Trump však v sobotu (19.11.) povedal, že sa na twitter neplánuje vrátiť a zostane na svojej vlastnej sociálnej sieti, ktorej sa podľa jeho slov mimoriadne darí.

Pochválil Muska a povedal, že ho mal vždy rád. Tvrdí však, že na twitteri je množstvo falošných účtov a problémy, ktorým táto sociálna sieť čelí, sú „neuveriteľné“.

Musk už robil podobné prieskumy na twitteri aj v minulosti. Minulý rok sa svojich sledovateľov pýtal, či by mal predať akcie svojej spoločnosti na výrobu elektromobilov Tesla. Po tomto prieskume predal akcie za viac ako 1 miliardu dolárov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet