Na hlavný obsah

Na brehoch Liptovskej Mary začali odstraňovať čierne stavby

Niektoré tam stoja aj desať rokov.

Na brehoch Liptovskej Mary začali odstraňovať čierne stavby
Na brehoch Liptovskej Mary odstránili dva nelegálne objekty - staré obytné auto a obytný príves. Foto: RTVS

Na brehoch Liptovskej Mary odstránili dva nelegálne objekty – staré obytné auto a obytný príves. Vodohospodári ich majú pripravených desať, o ďalších však musia rozhodnúť úrady.

Obytné auto kedysi využíval rybár z Českej republiky. Zomrel a vozidlo s pristavanou búdou ostalo opustené. „Je tu už dlhé roky a v podstate sa asi ani nevyužíva na účel, na čo si ho tu pôvodný majiteľ sem dopravil. Patrí medzi desať objektov, ktoré budeme tento rok odstraňovať,“ uviedol Štefan Repa, riaditeľ Povodia horného Váhu.

Pred dvomi rokmi ich bolo asi 30. Vodohospodári na ne dávali upozornenia, že ide o nelegálne objekty. Väčšina ich majiteľov či užívateľov ich odstránila. Tie ostatné odvezie správca priehrady.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Chatrče si pri vode stavajú najmä rybári. Rybárska stráž nemá kompetencie tomu zabrániť. A tak pomáha aspoň pri búraní. „Podporujeme to z dôvodu, že nám záleží na tom, aby brehy Liptovskej Mary vyzerali kultúrne, civilizovane. Proste aby boli kultúrnejšie pre tých rybárov, ktorí sú seriózni,“ povedal rybársky hospodár Tibor Ilavský.

Prvá z nelegálnych stavieb, ktorú odstránili z brehov Liptovskej Mary, tu bola viac ako 10 rokov. Postupne odstránia ďalšie z územia, ktoré spravuje štátny podnik.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny