Na hlavný obsah

Najmenej dvaja strelci v idúcom v aute v Chicagu zranili 14 ľudí

Medzi zranenými sú aj deti.

Najmenej dvaja strelci v idúcom v aute v Chicagu zranili 14 ľudí
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najmenej dvaja útočníci v pondelok (31. 10.) večer (utorok ráno SEČ) strieľali do ľudí z idúceho auta na západe amerického Chicaga. Zranili 14 ľudí vrátane troch detí, z nich najmladšiemu sú tri roky. Polícia zatiaľ motív útočníkov neuviedla. Zranenia obetí sa líšia od ťažkých po mierne, píše denník The New York Times.

Komisár chicagskej polície David Brown povedal novinárom, že incident sa stal okolo pol desiatej večer tamojšieho času. Útočníci išli v jednom aute, ale strelci boli najmenej dvaja. Celá akcia trvala len niekoľko sekúnd.

Polícia zatiaľ nezadržala žiadneho podozrivého, ani nepozná ich motív, uviedol Brown. Vyšetrovatelia sa podľa neho budú snažiť získať čo najviac informácií od obetí a svedkov. Časť incidentu zachytili bezpečnostné kamery v ulici.

Stanica CBS uviedla, že na mieste bolo po incidente vyše desať sanitiek. Video zachytávajúce dianie po príchode bezpečnostných zložiek na križovatke California Avenue a Polk Street, kde sa útok stal, publikoval twitterový účet RawsAlerts. Pravosť videa zatiaľ nie je možné overiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet