Na hlavný obsah

Nedovolíme Putinovi, aby nám ukradol Vianoce, povedal starosta Kyjeva

Vianočné stromčeky v meste budú bez osvetlenia.

Úrady v Kyjeve plánujú v celom meste postaviť vianočné stromčeky bez svetiel a ukázať tak nezlomného ducha obyvateľov. Doprajú si ich napriek tomu, že mesto trápia výpadky elektriny po ruských útokoch na energetickú infraštruktúru krajiny. Informuje o tom web britského denníka The Guardian.

„Nikto nám nezruší Nový rok ani Vianoce. Atmosféra Nového roka by tu mala byť,“ povedal starosta Kyjeva Vitalij Kličko pre tlačovú agentúru RBC-Ukraine. „Nedovolíme Putinovi, aby nám ukradol Vianoce,“ dodal.

Stromčeky budú bez osvetlenia a dekoračných reťazí a nespotrebujú elektrinu, napísal na svojej stránke na facebooku Sergej Kovalenko, šéf energetickej spoločnosti JASNO.

„Bude tu vianočno-novoročný stromček a bude maximálne energeticky zodpovedný, ale stále slávnostný pre nás všetkých,“ uviedol Kovalenko.

Kličko upozornil, že pri vítaní Nového roka nebudú žiadne masové zhromaždenia ani koncerty, hoci taká je v Kyjeve tradícia. Vianočné stromčeky po celom meste zaplatia mestské podniky. Jeden bude aj na Sofiinom námestí v centre historickej štvrte Starý Kyjev.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet