Na hlavný obsah

NHL: Buffalo zdolalo Montreal a ukončilo osemzápasovú sériu prehier

Canadiens nepremenili ani jednu zo šiestich presiloviek.

NHL: Buffalo zdolalo Montreal a ukončilo osemzápasovú sériu prehier
Na snímke brankár Canadiens Jake Allen inkasuje gól z hokejky hráča Buffala Alexa Tucha. Foto: TASR/AP

Hokejisti Buffala Sabres zvíťazili v nočnom stretnutí zámorskej NHL na ľade Montrealu Canadiens 7:2 a ukončili tak osemzápasovú sériu prehier. V drese domácich odohral slovenský útočník Juraj Slafkovský 14:22 minút a do štatistík si pripísal dve strely na bránku, blok a dve trestné minúty.

Osemnásťročný krídelník dostal šancu v druhom útoku s Christianom Dvorakom a Brendanom Gallagherom namiesto Mikea Hoffmana, ktorý nútene pauzuje pre zranenie v dolnej časti tela. Jednotka tohtoročného draftu má v 14 dueloch v prebiehajúcej sezóne na konte štyri body za tri góly a asistenciu.

Buffalo položilo základ výhry hneď v úvode, keď po dvoch minútach a trinástich sekundách viedlo 3:0. Montreal potom znížil na 2:4, no hostia pridali v treťom dejstve ďalšie tri góly. V drese Sabres zažiaril Jeff Skinner, ktorý strelil dva góly a pridal tri asistencie.

Tage Thompson mal bilanciu 1+3 a prvá lajna nazbierala dokopy päť presných zásahov a desať asistencií. Brankár Buffala Craig Anderson mal 29 úspešných zákrokov. Canadiens nepremenili ani jednu zo šiestich presiloviek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport