Na hlavný obsah

NHL: Fehérváry strelil svoj premiérový gól sezóny

Washington vyhral nad Vancouverom 5:1.

NHL: Fehérváry strelil svoj premiérový gól sezóny
Slovenský hokejista Martin Fehérváry (Washington Capitals) v súboji s Conorom Garlandom (Vancouver Canucks). Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry strelil svoj prvý gól v sezóne 2022/2023. Prispel ním k víťazstvu Washingtonu Capitals na ľade Vancouveru Canucks 5:1, keď v 56. minúte presným zásahom do prázdnej bránky uzavrel skóre. Jeho krajania Juraj Slafkovský, Adam Ružička ani Erik Černák v nočných zápasoch NHL nebodovali.

Fehérváry sa prvého gólu v sezóne dočkal v 24. zápase. V NHL to bol jeho deviaty presný zásah, predošlých osem zaznamenal v ročníku 2021/2022. Dosiahol ho po tom, čo v obrannom pásme získal odrazený puk a pohotovo ho poslal do prázdnej bránky domácich. V zápase zaznamenal aj dva plusové body a s odohratým časom 22:39 min bol druhý najvyťaženejší hráč Capitals.

Juraj Slafkovský začal duel proti San Jose Sharks na krídle štvrtej formácie, no počas stretnutia ho tréner Martin St. Louis posunul na viacero striedaní do tretieho útoku k Seanovi Monahanovi a Joshovi Andersonovi. Canadiens ani Slafkovskému to však k bodom nepomohlo.

Obranca Erik Černák bol jeden zo štyroch hráčov Tampy Bay, ktorí odohrali vyše 20 minút (20:51), ale ani oni nedokázali zastaviť víťaznú sériu Bostonu na domácom ľade. Bruins doma triumfovali vo všetkých 13 doterajších zápasoch sezóny.

Nebodoval ani útočník Adam Ružička, ktorý odohral vyše 14 minút a mal mínusový bod pri víťazstve Calgary nad Floridou 6:2.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport