Na hlavný obsah

NHL: Fehérváryho Capitals zdolali Edmonton

Vyhrali tesne 5:4.

NHL: Fehérváryho Capitals zdolali Edmonton
Washington Capitals nastúpil proti Edmontonu Oilers. Foto: TASR/AP

Hokejisti Washingtonu Capitals zastavili sériu prehier na čísle štyri, keď v nočnom zápase zdolali Edmonton Oilers 5:4. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 22:33 min a bol druhý najvyťaženejší hráč Capitals. Do štatistík si pripísal jeden mínusový bod, jednu strelu a dva hity.

K šiestemu víťazstvu Washingtonu v sezóne najvýraznejšie prispel útočník Jevgenij Kuznecov, ktorý nazbieral štyri body za dva góly a dve asistencie. V treťom zápase po sebe skóroval Alexander Ovečkin, ktorý strelil 788. gól v NHL, čím o jeden presný zásah vylepšil vlastný rekord v počte gólov v drese jedného klubu.

Nemecký útočník Edmontonu Leon Draisaitl skóroval vo štvrtom zápase po sebe a mal bilanciu 1+1 rovnako ako jeho kanadský spoluhráč Connor McDavid, ktorý si dvoma bodmi upevnil pozíciu najproduktívnejšieho hráča. Pre Edmonton to bola tretia prehra po sebe.

Mizéria Blues pokračuje

Hráči St. Louis Blues nezískali štvrté víťazstvo v sezóne ani na ľade Bostonu. Prehra 1:3 bola pre nich už siedma za sebou. V súboji najlepšieho tímu Východnej konferencie s najhorším Západnej si Bruins udržali stopercentnú bilanciu na domácom ľade, na ktorom zvíťazili vo všetkých siedmich doterajších zápasoch.

Po 13 dueloch sú spoločne s Vegas Golden Knights na čele NHL, keď oba tímy nazbierali po 22 bodov. Blues, ktorí zvíťazili v úvodných troch zápasoch sezóny, ale potom sedemkrát po sebe nebodovali, sú so 6 bodmi najhorší tím súťaže. Rovnaký počet bodov doteraz nazbieral aj Columbus, ktorý odohral o dva zápasy viac.

Blízko k ukončeniu série prehier boli hráči Calgary Flames, ktorí v polovici tretej tretiny viedli na ľade New Yorku Islanders 3:1, ale napokon prehrali 3:4 po predĺžení. Víťazný gól strelil v presilovke obranca Noah Dobson.

Islanders zvíťazili v šiestich z uplynulých siedmich zápasov. Pre Flames to bola piata prehra po sebe. V ich zostave absentoval slovenský útočník Adam Ružička, ktorý bol v pozícii zdravého náhradníka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport