Na hlavný obsah

NHL: Halák zneškodnil 33 striel, jeho Rangers však aj tak prehrali

Vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu.

NHL: Halák zneškodnil 33 striel, jeho Rangers však aj tak prehrali
Slovenský brankár Jaroslav Halák v drese New York Rangers. Foto: TASR/AP

Slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu v noci na pondelok (7. 11.) v zámorskej NHL. Jeho tím New York Rangers však prehral doma s Detroitom 2:3 po predĺžení.

Halák si pripísal 33 zákrokov. Medzi žrďami sa v prebiehajúcej sezóne predstavil štvrtýkrát, no stále čaká na výhru. Rangers viedli ešte po druhej tretine 2:0, no Detroit otočil duel vo svoj prospech a v tretej minúte predĺženia strelil víťazný gól v presilovke Dominik Kubalík.

„Ocitol som sa vpredu a dúfal som, že mi Perron prihrá. Dopadlo to dobre, som šťastný,“ uviedol pre nhl.com český útočník.

Tréner domácich Gerard Gallant nebol spokojný s hrou svojich zverencov v druhej tretine, vyslali v nej iba šesť striel na bránku. Kanonier Chris Kreider začal tretiu tretinu vo štvrtom útoku, Gallant premiešal aj zvyšné formácie.

„Len som sa pokúsil trochu zatriasť zostavou a čakal som, či dokážeme zobudiť pár chalanov. Kreider si zaslúžil byť tam, kde bol. A nebol sám,“ uviedol tréner. Americký krídelník si ešte predtým pripísal asistenciu, bola už jeho 200. v NHL.

Carolina podľahla Torontu 1:3, domáci tréner Rod Brind’Amour odtrénoval svoj 300. zápas v NHL. Auston Matthews si v drese Toronta pripísal asistenciu, no v zápase ani raz nevystrelil na bránku, čo sa mu stalo po šiesty raz v kariére.

Anaheim, v zostave ktorého aj tentokrát chýbal Pavol Regenda, podľahol Floride 3:5. V drese „panterov“ sa blysol Brandon Montour, ktorý dal gól a zaznamenal tri asistencie. Útočník Sam Reinhart dal dva góly a dal si tak darček k svojim 27. narodeninám. „Je skvelé, že si dal k narodeninám nejaké sebavedomie vďaka gólom,“ povedal tréner Floridy Paul Maurice.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport