Na hlavný obsah

NHL: Tomáš Tatar zaznamenal štvrtý gól v prebiehajúcej sezóne

Devils zdolali Edmonton 5:2.

NHL: Tomáš Tatar zaznamenal štvrtý gól v prebiehajúcej sezóne
Vpravo slovenský útočník Devils Tomáš Tatar oslavuje gól spoluhráča Dawsona Mercera (uprostred). Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar strelil štvrtý gól v prebiehajúcej sezóne NHL. Jeho New Jersey natiahlo víťaznú sériu už na trinásť zápasov, čím vyrovnalo vlastný rekord. V noci na utorok (22. 11.) zdolalo Edmonton 5:2.

Tatar sa opäť predstavil v prvom útoku „diablov“, celkovo odohral 14:10 min. Do štatistík si pripísal aj dve strely na bránku, dva plusové body a jeden bodyček. Jeho gólový moment prišiel v 48. minúte, keď upravil na 4:2. V devätnástom zápase sezóny to bol jeho dvanásty bod (4+8).

Tridsaťjedenročný kridelník sa presadil po rýchlom prechode do útoku, keď si v strednom pásme prebral puk od Dawsona Mercera a vystrelil spoza hráča. Brankár Stuart Skinner síce jeho pokus vyrazil, ale slovenský útočník si našiel odrazený puk vo vzduchu, rukou si ho hodil na hokejku a z dorážky rozvlnil sieť.

Devils vyrovnali trinástym triumfom v sérii svoj klubový rekord z prelomu februára a marca 2001 a môžu ho zlomiť už v noci na štvrtok (24. 11.) proti Torontu. Celkový rekord NHL drží Pittsburgh, ktorý vyhral v marci a apríli 1993 17 duelov po sebe.

Lídrom konferencie je Boston

Víťaznú sériu natiahol na sedem zápasov Boston, ktorý triumfoval na ľade Tampy Bay 5:3 a domácim ukončil ich šnúru štyroch výhier po sebe. V drese Lightning odohral 17 minút obranca Erik Černák, ktorý zaznamenal aj päť bodyčekov, jeden blok, dve trestné minúty a „mínusku“.

Kapitán Bostonu Patrice Bergeron si pripísal jednu asistenciu a pokoril tak métu 1 000 bodov v základnej časti NHL. V 1 235 dueloch má na konte 409 gólov a 591 asistencií. Bruins sú na čele Východnej konferencie o dva body pred Devils.

Z výhry sa tešil Adam Ružička, ktorý odohral necelých 12 minút v zápase Calgary na ľade Philadelphie (5:2) a do štatistík si pripísal jednu strelu na bránku, bodyček a blok. Blake Coleman sa na výhre podieľal gólom a dvoma asistenciami.

Flyers prehrali siedmy duel po sebe. Winnipeg viedol doma nad Carolinou v 55. minúte 3:0, no dva body si nakoniec zabezpečil až v predĺžení. Hostia dokázali v závere vyrovnať aj vďaka trom asistenciám Sebastiana Aha, no v 63. minúte rozhodol o triumfe Jets Johs Morrisey.

St. Louis vyhralo doma nad Anaheimom 3:1 vďaka dvom gólom zo záverečnej päťminútovky a víťaznú sériu natiahlo na sedem duelov. V drese hostí chýbal slovenský útočník Pavol Regenda, ktorý bol zdravý náhradník. Ducks prehrali tretí duel po sebe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport