Na hlavný obsah

Nový starosta Žehry sa bojí o život. Domov sa s rodinou zatiaľ nevrátil

Po volebných výsledkoch vypukli v obci nepokoje.

Po hromadnej bitke v Žehre bol uplynulú noc v obci aj osade pokoj. Situáciu monitorovali štátni policajti. Roztržku v osade vyvolala nespokojnosť s výsledkami volieb. Novozvolený starosta s rodinou sa boja o život. Domov sa zatiaľ nevrátili.

Toto je rodinný dom novozvoleného starostu obce Žehra, Jozefa Mižigára (Dobrá voľba a Umiernení), z ktorého musel v pondelok (31. 10.) v noci nedobrovoľne ujsť. Už druhú noc v ňom on a jeho rodina zo strachu o svoj život nebývajú. Kedy sa domov vrátia, zatiaľ nevedia.

“Museli sme spať vonku, bál som sa o svoj život a o svoju rodinu. Preto som sa pripravil tak, aby sme mohli spať vonku s chlapcami, ktorí ma strážili, lebo mám informácie, že ma chcú zabiť. Plánujem sa vrátiť domov, až keď budem v bezpečí a budem si istý, že ma nezabijú,” povedal novozvolený starosta.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

“Nikto sa mu nevyhráža, čo sa týka jeho osoby. Nikto sa mu nevyhráža,” reagoval neúspešný kandidát Marián Mižigár (SPOLU – občianska demokracia). Víťaz volieb RTVS tvrdil, že žiadal o policajnú ochranu, zatiaľ ju však nedostal.

“Poškodený oficiálne nepožiadal o poskytnutie ochrany. Poškodený ani nespĺňa zákonné podmienky na poskytnutie ochrany definované v zákone, preto mu ochrana neprislúcha,” uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Víťaz vyhral starostovské voľby tesne – iba o 33 hlasov. “Vzhľadom na to, že výsledok bol dosť tesný, tak neúspešný kandidát to znášal emočne dosť zle,“ vysvetlil prednosta Obecného úradu v Žehre Miloš Pacovský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny