Na hlavný obsah

Obvinený bývalý starosta Rudolf Kusý sa bude stíhať na slobode

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť.

Obvinený bývalý starosta Rudolf Kusý sa bude stíhať na slobode
Neúspešný kandidát na post primátora Bratislavy Rudolf Kusý. Foto: SITA

Obvinený bývalý starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf K. sa bude stíhať na slobode. V sobotu (19. 11.) o tom rozhodla sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Informovali o tom Rudolf K. a jeho obhajkyňa Eva Mišíková.

Prokurátor ÚŠP žiadal o vzatie obvineného do kolúznej väzby. Tá sa využíva pri podozrení, že obvinený bude pôsobiť na svedkov, znalcov alebo spoluobvinených, či mariť vyšetrovanie

„Veľmi si vážim rozhodnutie súdu, ktorý veľmi podrobne bral do úvahy všetky informácie,“ vyhlásil Rudolf K. po prepustení zo zadržania na slobodu. K stíhanému skutku sa vzhľadom k pokračujúcemu vyšetrovaniu nevyjadril. „Chcem povedať, že sa cítim byť nevinný,“ zdôraznil.

Rudolfa K. zadržala Národná kriminálna agentúra v stredu (16. 11.) v rámci akcie Development. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Vinu odmieta.

Po vznesení obvinenia sa vzdal funkcie starostu bratislavského Nového Mesta. Urobil tak krátko pred koncom funkčného obdobia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko