Na hlavný obsah

Palestínčan počas útoku na západnom pobreží Jordánska zabil troch Izraelčanov

Ďalšie tri osoby zranil.

Palestínčan počas útoku na západnom pobreží Jordánska zabil troch Izraelčanov
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Pri útoku v osade na okupovanom západnom brehu Jordánska v utorok (15. 11.) Palestínčan zabil troch Izraelčanov a troch ďalších zranil. Následne ho zastrelili izraelské bezpečnostné zložky. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na izraelských zdravotníkov a palestínskych predstaviteľov.

Zdravotníci najprv informovali o troch zranených po útoku blízko čerpacej stanice v osade Ariel. Neskôr však uviedli, že pri útoku muž dobodal celkovo päť ľudí, z ktorých dvaja zomreli a troch museli hospitalizovať.

Útočník zabil ďalšieho človeka, keď sa snažil z miesta činu utiecť pomocou kradnutého auta, s ktorým nabúral na neďalekej diaľnici.

Izraelská armáda uviedla, že Palestínčan zaútočil na Izraelčanov pri vchode do priemyselnej zóny osady, potom prešiel k neďalekej čerpacej stanici a pobodal tam ďalších ľudí. Muž potom podľa armády ukradol auto a úmyselne s ním nabúral do iného vozidla. Z miesta činu ušiel pešo.

Palestínske ministerstvo zdravotníctva neskôr potvrdilo, že 18-ročného Palestínčana zabili. Amatérsky videozáznam odvysielaný izraelskou televíziou ukázal podozrivého, ako beží po diaľnici a po výstrele sa zrúti k zemi.

Úrady o jeho motíve bezprostredne nepodali žiadne informácie a k útoku sa neprihlásila žiadna ozbrojená skupina. Radikálne hnutie Hamas ho však privítalo ako „hrdinský“.

Izraelský premiér Jair Lapid vyjadril sústrasť rodinám zabitých pri útoku a uviedol, že Izrael bojuje proti teroru s „plnou silou“.

„Naše bezpečnostné sily pracujú nepretržite, aby chránili izraelských občanov a škodili teroristickej infraštruktúre všade a neustále,“ povedal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet