Na hlavný obsah

Pensylvánsky demokrat zvíťazil vo voľbách mesiac po svojej smrti

Musia sa tak uskutočniť mimoriadne voľby.

Pensylvánsky demokrat zvíťazil vo voľbách mesiac po svojej smrti
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Obyvatelia 32. volebného obvodu v americkom štáte Pensylvánia v utorok (8. 11.) vybrali ako svojho zástupcu do štátneho zákonodarného zhromaždenia demokrata Anthonyho DeLucu, ktorý ale minulý mesiac zomrel na rakovinu. Pre jeho víťazstvo sa musia uskutočniť mimoriadne voľby, uviedol denník The Guardian.

DeLuca, ktorý bol najdlhšie slúžiacim zákonodarcom v Pensylvánii, zomrel 9. októbra na rakovinu. Chorobu v minulosti dvakrát prekonal. V čase jeho úmrtia už ale bolo príliš neskoro na zmenu volebného lístka alebo navrhnutie iného kandidáta.

Jeho protikandidátka zo strany Zelených Queonia Livingstonová získala len 14 percent hlasov. DeLucovo víťazstvo s 85 percentami hlasov tak vyvolalo mimoriadne voľby, ktoré sa budú konať neskôr.

„Hoci sme neuveriteľne zarmútení stratou zástupcu Tonyho DeLucu, sme hrdí na to, že mu voliči aj naďalej prejavujú dôveru a oddanosť demokratickým hodnotám tým, že ho znovu posmrtne zvolili,“ uviedol demokratický volebný výbor pensylvánskej Snemovne reprezentantov vo svojom tweete.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet