Na hlavný obsah

Po raketovom útoku v Turecku hlásia najmenej troch mŕtvych

Rakety vypálili zo Sýrie.

Najmenej troch mŕtvych a desiatich zranených si vyžiadal útok na turecké pohraničné mesto Karkamis, ktoré zasiahlo päť rakiet vypálených zo severnej Sýrie. S odvolaním sa na guvernéra provincie Gaziantep o tom informovala agentúra Reuters.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan povedal, že nevylučuje pozemnú ofenzívu proti kurdským milíciám v Sýrii.

Rakety vypálili zo sýrskeho mesta Kobani, ktoré kontrolujú kurdské milície YPG, uviedla stanica CNN Türk. Strely zasiahli školu, dva domy a nákladné auto v blízkosti hraníc.

Turecký minister vnútra Süleyman Soylu povedal, že medzi obeťami sú učiteľ a dieťa. Dodal, že v noci na pondelok sedem policajtov a jeden vojak utrpeli zranenia, keď sa pri inom incidente stalo terčom ostreľovania mesto Kilis neďaleko hranice so Sýriou. Obvinil z neho kurdské milície YPG.

Turecko v nedeľu (20. 11.) vykonalo letecké nálety na ciele v severnom Iraku a Sýrii, pri ktorých zahynulo najmenej 31 ľudí, väčšina z nich boli kurdskí bojovníci a sýrski vojaci.

Údery boli reakciou Ankary na teroristický útok v Istanbule z predminulého víkendu, ktorý turecká vláda pripisuje kurdským radikálom. Zahynulo pri ňom šesť ľudí a 80 utrpelo zranenia. Kurdi zapojenie do činu odmietajú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet