Na hlavný obsah

Po útoku militantov v Mogadiše ostalo najmenej 10 mŕtvych

K činu sa prihlásili islamisti z aš-Šabáb.

Po útoku militantov v Mogadiše ostalo najmenej 10 mŕtvych
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/AP

Najmenej desať ľudí zahynulo pri nedeľnom (28. 11.) útoku militantov zo skupiny aš-Šabáb na hotel Villa Rose, ktorý sa nachádza neďaleko prezidentského paláca v somálskom hlavnom meste Mogadišo. Uviedla to miestna polícia, informuje agentúra DPA.

Medzi obeťami sú dve osoby s dvojitým občianstvom, somálskym a britským, povedal predstaviteľ miestnej polície. Dodal, že pri útoku utrpel zranenia somálsky minister vnútornej bezpečnosti Ahmed Mohamed Doodishe.

Islamisti zo skupiny aš-Šabáb informovali o útoku na hotel prostredníctvom svojej rozhlasovej stanice, píše DPA.

Hotel Villa Rose sa nachádza v stráženej oblasti somálskej metropoly. Nachádza sa v ňom reštaurácia, ktorú často navštevujú vládni a bezpečnostní predstavitelia. Svedkovia útoku uviedli, že najprv počuli mohutné výbuchy, po ktorých nasledovala streľba.

Najnovší útok sa stal v čase ofenzívy somálskej vlády proti aš-Šabábu, ktorý stále kontroluje veľké časti stredného a južného Somálska. Bojovníci lojálni militantom na ňu reagovali zabitím klanových vodcov, ktorí ofenzívu podporujú, a útokmi na verejné miesta navštevované najmä vládnymi úradníkmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet