Na hlavný obsah

Policajt v civile chcel pomôcť pri dopravnej nehode. Jej účastník ho napadol

Mužovi hrozí až päťročné väzenie.

Policajt v civile chcel pomôcť pri dopravnej nehode. Jej účastník ho napadol
Policajt si v nedeľu (13. 11.) všimol auto zn. Renault, ktoré stálo s poškodeným predkom kolmo na zvodidlá. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Dopravný policajt z Trnavy chcel v nedeľu (13. 11.) večer mimo služby pomôcť pri autonehode v trnavskej mestskej časti Modranka. Auto zn. Renault stálo kolmo na zvodidlá s poškodeným predkom. Keď sa jeden z účastníkov nehody dozvedel, že im pomáha policajt, fyzicky naňho zaútočil.

Strážcovi zákona sa po chvíli podarilo ujsť späť do svojho auta. Na ňom mu následne agresor rozbil zadné okno. Muž sa potom rozbehol smerom k obci Zavar, kde ho našla privolaná diaľničná polícia. Informovala o tom polícia Trnavského kraja na sociálnej sieti.

Útočník nespolupracoval a kládol odpor, čo videlo k jeho zadržaniu. Napadnutého policajta museli ošetriť v nemocnici.

Agresor bol už viackrát súdne trestaný, pričom je v súčasnosti v podmienke. Za jeho agresívne správanie ho polícia obvinila z útoku na verejného činiteľa a poškodzovania cudzej veci. Ak mu dokážu vinu, hrozí, že za mrežami strávi jeden až päť rokov.

Polícia podala podnet na väzobné stíhanie útočníka. Kým o ňom rozhodne súd, muž zostáva v cele policajného zaistenia. To, ako sa dopravná nehoda udiala a či bol vodič vozidla pod vplyvom alkoholu alebo drog polícia stále vyšetruje

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny