Na hlavný obsah

Polícia obvinila z vraždy 17-ročného dievčaťa mladíka z Krompách

V prípade dokázania viny môže ísť do väzenia na 20 až 25 rokov.

Polícia obvinila z vraždy 17-ročného dievčaťa mladíka z Krompách
Na ilustračnej snímke policajné auto. Foto: TASR

V súvislosti s násilnou smrťou tínedžerky na Spiši už polícia obvinila jednu osobu. Ide o 19-ročného Erika z Krompách z okresu Spišská Nová Ves. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová.

Dobodané dievča našli v nedeľu (13. 11.) v skorých ranných hodinách v jednom z rodinných domov v Krompachoch.

„Už počas dokumentovania udalosti sa zistilo, že žena pravdepodobne nezomrela prirodzenou smrťou. Na jej tele sa našli viditeľné bodné poranenia. Keďže podľa vyjadrenia prítomného súdneho znalca šlo pravdepodobne o násilnú smrť zavinenú cudzou osobou, bolo nariadené vykonanie pitvy,“ uviedla hovorkyňa.

Okrem stôp, ktoré policajti na mieste zaistili a zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie, muži zákona zadržali aj jednu podozrivú osobu. Tú po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia.

Prípad prevzali kriminalisti

Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý začal so získavaním, zhromažďovaním a vyhodnocovaním dôkazov.

„Z výsledkov doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že podozrivá osoba v skorých ranných hodinách v izbe po predchádzajúcej slovnej výmene názorov ostrým predmetom úmyselne niekoľkokrát zasiahla poškodenú ženu do rôznych oblastí tela. Zraneniam mladá žena podľahla,“ dodala Ivanová.

Získaná dôkazná situácia umožnila krajskému policajnému vyšetrovateľovi podozrivého obviniť z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

Mladík si v prípade dokázania viny môže za mrežami posedieť 20 až 25 rokov alebo mu hrozí doživotie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny