Na hlavný obsah

Polícia upozorňuje na bezpečnosť na cintorínoch a cestách

Odporúča vodičom, aby zvýšili ohľaduplnosť a pozornosť voči chodcom.

Polícia upozorňuje na bezpečnosť na cintorínoch a cestách
Na snímke horiace sviečky. Foto: TASR

Policajti upozorňujú na bezpečnosť a obozretnosť na cintorínoch aj počas Sviatku Všetkých svätých. Na sociálnej sieti o tom informuje polícia v Bratislavskom kraji.

Odporúča vodičom, aby zvýšili ohľaduplnosť a pozornosť voči chodcom. Vo svojich vozidlách by tiež nemali nechávať viditeľne položené osobné veci a cennosti.

Chodci by podľa polície mali počas zníženej viditeľnosti používať reflexné prvky. Na hroboch by nemali nechávať voľne položené kabelky či iné svoje veci.

Mestská polícia na Orave a Liptove dohliada na poriadok na cintorínoch

Verejný poriadok na cintorínoch v Dolnom Kubíne aj Liptovskom Mikuláši bude počas dušičkových sviatkov kontrolovať mestská polícia.

Náčelník dolnokubínskej mestskej polície Dušan Medzihradský upozorňuje ľudí, aby si počas návštevy cintorína dávali pozor na osobné veci a dbali o svoju bezpečnosť. Tiež, aby v zaparkovaných autách nevystavovali svoje cennosti.

„Upozorňujeme hlavne staršiu generáciu, aby si nenechávali kabelky a cennosti bez dozoru. Môžu sa stať ľahkou korisťou pre zlodejov,“ skonštatoval Medzihradský.

Zvýšený počet mestských policajtov môžu v uliciach stretnúť aj obyvatelia Liptovaského Mikuláša. V prípade potreby zabezpečia riadenie dopravy a dohliadnu na bezpečnosť a dianie na cintorínoch.

„Chceme požiadať najmä majiteľov motorových vozidiel, parkujúcich v blízkosti cintorínov, nech ich parkujú tak, aby nebránili vo výjazde iným autám,“ povedala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny