Na hlavný obsah

Prídavok na dieťa sa od budúceho roka zvýši na 60 eur

Opätovne tiež zaviedli príspevok na začiatku školského roka.

Prídavok na dieťa sa od budúceho roka zvýši na 60 eur
Prídavok na dieťa sa od budúceho roka zvýši na 60 eur. Foto: unsplash.com

Poslanci NR SR v utorok (8. 11.) schválili návrh poslankyne Petry Krištúfkovej (Sme rodina), ktorý zvýši prídavok na dieťa na 60 eur. Opätovne tiež zavedie príspevok na začiatku školského roka vo výške 110 eur.

,,Pomoc rodinám s deťmi a pomoc matkám samoživiteľkám je pre mňa a pre naše hnutie Sme rodina prioritou. Je to ďalší veľký krok k systémovej podpore rodín“ objasnila Krištúfková.

Rodina s jedným dieťaťom od januára 2023 bude poberať mesačne 60 eur. Rodina s dvomi deťmi dostane od štátu 120 eur a s tromi deťmi 180 eur. Suma sa bude zvyšovať úmerne počtom detí v rodine.

Súčasťou predmetnej novely zákona je aj opätovné zavedenie príspevku na začiatku školského roka a to vo výške 110 eur. ,,Aby sme zabránili tomu, že budú rodiny pre tento príspevok prichádzať o dávky, kde sa posudzuje príjem, ktorými sú napríklad hmotná núdza alebo príspevky na kompenzáciu pre ZŤP, zahrnuli sme do tejto novely úpravu vďaka ktorej sa tento príspevok na začiatku školského roka nebude počítať ako príjem,“ dodala Krištúfková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko