Na hlavný obsah

Riaditeľ Útvaru hodnoty za peniaze Kišš odchádza

Jeho kroky povedú do politiky.

Riaditeľ Útvaru hodnoty za peniaze Kišš odchádza
Na snímke odchádzajúci riaditeľ Útvaru hodnoty za peniaze (ÚHP) Štefan Kišš. Foto: TASR

Generálny riaditeľ Útvaru hodnoty za peniaze (ÚHP) Štefan Kišš odchádza z Ministerstva financií (MF) SR. Vysvetlil, že jeho kroky povedú do politiky. Vedením ÚHP bude na najbližšie obdobie poverený dlhoročný analytik a doterajší riaditeľ Investičnej autority Martin Haluš. Vo štvrtok (3. 11.) o tom informovalo MF SR.

Odchádzajúci riaditeľ ÚHP Kišš uviedol, že jeho kroky vedú do politiky, čo sa už nezlučuje s jeho terajšou funkciou. „Vo svojej ďalšej kariére však ostanem verný verejnému záujmu a budem naďalej presadzovať princípy hodnoty za peniaze,“ ozrejmil. 

„Z Útvaru hodnoty za peniaze sa nám za šesť rokov fungovania podarilo vybudovať etablovanú inštitúciu. Aj preto sa mi neodchádza ľahko,“ povedal.

Nahradí ho Haluš

Štátny tajomník MF SR Marcel Klimek uviedol, že po voľbách slovenská vláda, najmä minister financií, výrazne posilnili mandát ÚHP. Analytici tak už hodnotia všetky investičné projekty nad milión eur.

„Je však veľmi dôležité, aby takéto apolitické útvary fungovali v štáte bez ohľadu na to, kto je aktuálne pri moci. Som presvedčený, že pod vedením Haluša bude ÚHP rovnako rešpektovanou jednotkou a kvalitatívnym lídrom, ako to bolo v prípade jeho predchodcu,“ dodal Klimek.

„Je to pre mňa výzva, na ktorú sa teším, a zároveň veľká príležitosť. No uvedomujem si aj zodpovednosť, ktorú táto pozícia prináša,“  uviedol Haluš, poverený riaditeľ ÚHP.

Informoval, že jeho hlavným cieľom je chrániť verejný záujem tak, ako tomu bolo doteraz. Rovnako verí, že sa bude ÚHP aj pod jeho vedením posúvať kvalitatívne dopredu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko